Gezond genieten met Lesley-Ann Poppe in De Keuken van Sofie

dinsdag, 3 maart, 2015 - 17:07

We starten op onze verjaardagsavond met een nostalgiegerecht van Lesley-Ann: vleesbrood. Dat kan haar vader als de beste klaarmaken. Samen bereiden we kippenvleesbrood met schorseneren en zoete aardappel. Dat is meteen de enige keer dat er vlees aan bod komt, want Lesley-Ann eet maar af en toe vlees.

Dinsdag hoor ik dat Lesley-Ann niet houdt van anijs en nog minder van koffie. Zonde, want haar nieuwe vriend Kevin is groothandelaar van koffiezetapparaten... Hoog tijd dat ik Lesley-Ann haar smakenpalet aanpak! Samen maken we twee gezonde tussendoortjes klaar: lijnzaadcrackers met anijszaad én amandelbars met koffie. Wanneer ze er de vingers bij aflikt, weet ik genoeg.

Woensdag staat Lesley-Anns lievelingsgerecht op het menu: risotto van spelt. Terwijl we aan de slag gaan met paddenstoelen, gekonfijte wortels en kappertjesolie vertelt Lesley-Ann over de vreemde diëten die ze vroeger uittestte.

 

 

 

Donderdagavond zoeken we de Mediterrane keuken op met overheerlijke tongrolletjes met pasta en spinaziepesto. Lesley-Ann toont me ondertussen zeemzoete vakantiefoto’s van haar en haar nieuwe liefde in Dubai.

We sluiten af met een chocoladegebakje met amandelvulling en een zoete, roze “Playboy bunny” cocktail. Lesley-Ann is verkocht en gaat met een brede glimlach het weekend tegemoet.

 

Veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

Maandag: Kippenvleesbrood met schorseneren en zoete aardappel

Dinsdag: Lijnzaadcrackers met broccolipasta en amandelbars

Woensdag: Risotto van spelt

Donderdag: Tongrolletjes met spinaziepesto en pasta

Vrijdag: Chocolade gebakje met amandelvulling