Gezond genieten met Miele: 5 redenen om nu te beginnen stoomkoken

Gezond genieten met Miele: 5 redenen om nu te beginnen stoomkoken
zondag, 21 februari, 2016 - 16:19

Geen renovatieplannen? De vrijstaande stoomoven GourmetStar zet je zo op je aanrecht!  

Over Miele

Denk je stoomoven, dan denk je Miele. De stoomovens van Miele worden met de grootste deutsche gründlichkeit ontwikkeld en dat merk je. Elke keer tover je een heerlijke maaltijd op tafel zonder moeite. Bij de stoomovens van Miele is 100 graden dan ook exact 100 graden. De stoom wordt niet in de ovenruimte zelf opgewekt, zoals bij andere systemen, maar erbuiten. Pas als de stoom de gewenste temperatuur heeft bereikt, dan pas komt deze in de ovenruimte. Resultaat: jouw groenten, vlees, vis of pasta zijn steeds perfect gegaard.

 

 

 

Wist je trouwens dat je enkel bij Miele een hogedrukstoomoven vindt? De hogedrukstoomoven of steamer gaat nét dat tikkeltje verder dan bij een drukloze stoomoven. Een stoomoven stoomt tot 100 graden, een steamer tot maar liefst 120 graden. Het grootste voordeel? Je eten is razendsnel klaar. Voorbeeld: in een drukloze stoomoven zijn je aardappelen klaar in 18 minuten, een steamer heeft maar 6 minuten nodig.

Geloof ons: eens je een Miele stoomoven gebruikt, kan je hem niet meer missen.

Enkele tips

 

 

Surf naar inspiredby.miele.be en ontdek nog meer recepten voor de stoomoven en laat je inspireren door verschillende keukenstijlen. 

 

5 redenen om nu te beginnen stoomkoken

 

1. Veelzijdig

Met de stoomoven kan je veel meer klaarmaken dan je misschien denkt. Groenten, aardappels, pasta, rijst, risotto en jawel, ook vlees en vis zijn prima kandidaten voor een bereiding met stoom. Meer nog, bepaalde desserts als rijstpap en crème brulée zijn zelfs makkelijker te maken  met stoom dan op de klassieke manier!

2. Gezond

Alle voedingsstoffen blijven beter bewaard dan bij de bereiding met kokend water. Wanneer je bijvoorbeeld groente gewoon in water kookt, geven ze heel wat van hun voedingsstoffen aan dat water af.  Bij stomen is dat niet het geval en worden alle vitamines en mineralen bewaard.

Bovendien heb je om te koken met stoom heb je geen vet nodig. Omdat de voedingsmiddelen worden gegaard met stoom en er komt geen boter of olie aan te pas!  

 

3. Smakelijk

Stoomkoken verwent je smaakpapillen! De echte, authentieke smaak van je gerechten komt bij stoomkoken beter tot zijn recht. Naast de smaak blijven ook de sappen beter bewaard, want door de vochtige hitte van de stoom worden vlees en vis extra mals en zacht.

 

4. Gemakkelijk

Groenten, vlees of vis in een schaaltje, eventueel wat kruiden, en in de stoomoven schuiven.. Makkelijker kan niet, toch?! Bovendien kunnen in de stoomoven etenswaren niet aanbranden én vloeistoffen kunnen niet overlopen!

 

5. Energievriendelijk

Bij stomen heb je ook veel minder water nodig en het voedsel gaart op een efficiëntere manier. Dat heeft te maken met de efficiënte warmteoverdracht. Weinig water, en meer voedingswaarde, dus.

 


 

Ontdek de vrijstaande stoomoven GourmetStar

Wil je ook graag beginnen stoomkoken? Dan is de GourmetStar iets voor jou! Deze vrijstaande stoomoven van Miele zet je zo op je aanrecht. Geen inbouwen of extra waterleiding nodig. Je stoomt op 3 niveaus tegelijk en maakt hem in een handomdraai schoon. Loopt het water al in je mond? Kijk dan snel hier voor meer info!

 

 

Heerlijk stomen

Stomen is makkelijk, gezond en eenvoudig. Meer weten over de vijf voordelen van stomen?

 

Ontdek ze hier!

Meer over Miele.