Gezond het nieuwe jaar in met Sofie Dumont: de gezonde week!

donderdag, 2 januari, 2014 - 14:16

Na de feestdagen is de portemonnee jammer genoeg heel wat lichter gaan wegen. Daarom let Sofie bij de start van het nieuwe jaar des te meer op de centen. Op maandag 6 januari bereidt ze een gebakken kwartel met raapjes en boskoopcompote. Op dinsdag 7 januari gaat ze naar goede gewoonte voor een klassieker:loempia met pompoen en kalkoenfilet en een salsa van koolrabi.

Wat Sofie ook met plezier weer oppikt in 2014 is haar wekelijkse visite van een jong kooktalent. Op woensdag 8 januari is dat de dertienjarige Amber uit Kortrijk. Haar mama is kok en staat dus de ganse dag achter het fornuis. Daarom wil Amber haar 's avonds verrassen met een heerlijk potje. Liefst van al maakt ze iets gezonds, want haar papa is een van die vele Vlamingen zichzelf het goede voornemen heeft opgelegd om minder zwaar te eten. Benieuwd wat Ambers ouders vinden van een vegetarische spelt wrap.

Op donderdag 9 januari gaat Sofie verder op het caloriearme elan. Wie dacht dat gezond niet gelijk staat aan verfijnd, zal Sofie het tegendeel bewijzen. Dit keer prepareert ze boekweit blini's met aubergine, kaviaar en gerookte paling. De gezonde week afsluiten doet Sofie op vrijdag 10 januari met een nagenoeg caloriearm dessert: een parfait van yoghurt met gebakken peer, ananas en zadenkoekjes. Met de beste en vooral gezondste wensen van Sofie op een smakelijk 2014!

 

De Keuken van Sofie, een hele week lang:

Op maandag: Sofie let op de centen - Gebakken kwartel met raapjes en boskoopcompote.

Op dinsdag: Sofie goes classic - Loempia met pompoen en kalkoenfilet en een salsa van koolrabi.

Op woensdag: Sofie kookt met - Vegetarische spelt wrap.

Op donderdag: Sofie let op de lijn - Boekweit blini's met aubergine, kaviaar en gerookte paling.

Op vrijdag: Sofie met een korstje - Parfait van yoghurt met gebakken peer, ananas en zadenkoekjes.