Gezond ontbijten bestaat (bijna) niet meer

dinsdag, 6 december, 2011 - 13:22

Ook al weten we dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, toch nemen we er zelden voldoende tijd voor. Vaak eten we ’s ochtends ook rechtstaand. Dat blijkt uit resultaten van een Brits onderzoek, dat werd uitgevoerd door Weetabix. De onderzoekers stelden vast dat de helft van de ondervraagden 's morgens zelfs helemaal niets eet. De meeste mensen willen liever wat langer slapen of voor de spits naar het werk gaan. Anderen hebben het dan weer te druk met mails checken of tv kijken.

Ook de keuken blijkt afgedaan te hebben als ontbijtplek. Slechts één derde van de ondervraagden eet 's morgens in de keuken. Anderen ontbijten dan weer liever in de slaapkamer of zelfs in de badkamer. Eén derde neemt zijn boterhammen gewoon mee op de bus of trein. Eén op zeven eet dan weer minstens één keer per week aan zijn of haar bureau op het werk. Ook al nemen we het niet nauw met de ontbijthygiëne, toch beseffen we dat het de motor is om je dag te starten.

Drie vierde van de ondervraagden beseft dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Al zet het duidelijk niet aan om rustig voor een boterham met kop koffie en krant te kiezen.