Gluten- en lactosevrije week met Eva Daeleman in ‘De Keuken van Sofie’

donderdag, 12 november, 2015 - 13:30

Maandagavond vertelt Eva hoe ze hunkert naar een portie verloren brood uit haar jeugd. Ik presenteer haar een heerlijke versie zonder lactose, gluten en eieren die haar meteen weer terugvoert naar haar jonge scoutsjaren.

Dinsdag zet Eva nog maar het vuur op en de vlam schiet al in de pan… Ondanks die shock ontsnapt ze niet aan het thema van de dag… Ik presenteer haar namelijk een gerecht met ingrediënten die ze niet graag eet:  een ovenschotel met lamsbolognaise en gebakken witloof. Eva blijkt een moeilijk te overtuigen gast. Maar dan kom ik met pickles chips op de proppen en dat verzacht de pijn ;-)

 

Woensdag blijkt dat Eva verzot is op quinoa. We bereiden samen quinoa met gemarineerde rauwe zalm, rode biet en rode kool salade. Een kleurrijk en hyper gezond gerecht. Perfect, want Eva is naar eigen zeggen een gulzige eter die graag grote porties binnenspeelt!

Donderdag staat synoniem voor buitenlandse keuken en deze week maken Eva en ik Mexicaanse burrito bowls. Eva’s geduld wordt op de proef gesteld, want de mise-en-place neemt best wat tijd in beslag.

 

We sluiten de week af met een glutenvrije crumble met blauwe bessen en ananas. Wanneer de crumble gloeiend heet uit de oven komt, kunnen we onmogelijk wachten tot ie afgekoeld is om te proeven… ;-)

 

Hele veel kijk- en kookplezier!

X Sofie