Griezelig lekker koken met Sofie in de Halloweenweek

vrijdag, 25 oktober, 2013 - 20:33

Geen zoete benamingen voor typische gerechtjes dus, maar wel mysterieuze en angstaanjagende ingrediënten voor de griezeligste maaltijden deze week. Op maandag 28 oktober kookt Sofie een bloederige pompoensoep, voor de gelegenheid niet met balletjes, maar met spoken en afgesneden vingers. Een klassieker in thema Halloween? Ook dat is geen probleem voor Sofie. Op dinsdag 29 oktober maakt ze een bespookte ovenschotel klaar.

Sofie kookt altijd met kids op woensdag en speciaal voor de Halloweenweek trekt Jirne, de achtjarige souschef van Sofie, op 31 oktober zijn gruwelijkste Halloweenkostuum aan. Jirne wil voor zijn verjaardag een Halloweenfeestje organiseren voor zijn klasgenoten en hen verrassen met een griezelig gerecht. Zouden zijn kameraden wormen met stinkvoetensaus en gebakken heksenhersenen griezelig genoeg vinden?

Op donderdag 31 oktober staat Halloweenstoemp met zeeduivel en courgette op het menu en op vrijdag 1 november gaat Sofie voor een lekker maar mysterieus dessert: een kerkuiltje.