Helemaal in kerstsfeer met Christoff in De Keuken van Sofie!

donderdag, 17 december, 2015 - 16:51

Op maandag keren we terug naar de jeugdjaren van Christoff. Van jongs af aan staat Kerstmis bij hem synoniem voor gevulde kalkoenborst. Wanneer Christoff tijdens het koken suiker toevoegt aan de compote en veenbessen moet ik me even omdraaien, want zòveel suiker toevoegen heb ik nog nooit gezien…

Dinsdagavond vertelt Christoff me dat hij niet houdt van de Midden-Oosterse keuken, ook al vloog hij voor zijn laatste fanreis naar Turkije. Ik wil hem van het tegendeel overtuigen en samen bakken we knapperige Turkse gehaktbroodjes.

Woensdag lonkt Kerstmis en leggen we ons toe op champagnehapjes. Er staat gerookte zalm, mini croque monsieurs en… zelfs een komkommerkrokodil met scampi’s op het menu. Ondertussen bekent Christoff dat hij tijdens de feestdagen soms een kok inhuurt zodat hij zelf bij zijn gasten kan zijn.

 

 

 

Donderdag is het net een echt familiefeest in mijn keuken, want dan schuift Lindsay mee achter de potten en pannen. Samen maken we chateaubriand met aardappel taartjes. Meteen is de plagende broer-zus interactie duidelijk ;-) We sluiten de avond zingend af met “I’m dreaming of a white Christmas”.

Vrijdag bereiden we een deluxe champagne ontbijt met gekarameliseerde pompelmoes met granola, pannenkoeken en een spinnenwebtaart. Ondertussen vertellen Christoff en Lindsay over hun jeugdzondes…zoals die ene keer dat Christoff van alle taarten in de bakkerij proefde… Wanneer we met z’n drieën aan tafel zitten, rest ons nog maar een ding: uitgebreid genieten.

 

 

Heel veel kijk- en kookplezier! En een fijne Kerst!

X Sofie

 

 

Maandag: Gevulde kalkoenborst, appel en perencompote en champagnesausje

Dinsdag: Turkse gehaktbroodjes en knolseldersoep

Woensdag: Aperitiefhapjes met champagne

Donderdag: Chateau Briand bouquetiere en aardappel taartjes met tijm

Vrijdag: champagne ontbijt: Gekarameliseerde pompelmoes met granola, pannenkoeken en spinnenwebtaart.