Het beste restaurant ter wereld 2014: Noma doet het weer!

maandag, 28 april, 2014 - 22:34
restaurants

Het beste restaurant ter wereld is terug Noma uit Denemarken. El celler de can roca in Girona "zakt" naar de tweede plaats en Noma van Rene Redzepi stijgt één trapje. Na een jaar afwezigheid staat de Deense hotspot dus terug op 1. De top drie wordt vervolledigd met Osteria Fracescana uit Italië. Met verschillende restaurants in de top vijftig blijft de Spaanse keuken toonaangevend. Verder scoort ook Zuid-Amerika steeds beter en beter. Naast de beste vrouwelijke chef ter wereld – Helena Rizzo uit Sao Paulo – hebben ze de hoogste stijger met Central uit Lima en bezetten ze verschillende plaatsen in de top vijftig. Voor de foodies is dit continent dus duidelijk de place-to-go.

Bij onze Noorderburen verdwijnt Oud Sluis, vorig jaar nog nummer 35. Het restaurant sloot eind 2013 namelijk definitief de deuren. Met De Librije op plaats 29 hebben ze echter een meer dan waardige vervanger!

Proficiat ook aan onze Belgische chefs! Peter Goossens zakt van 25 naar 45. Zijn Hof van Cleve blijft echter het beste Belgische restaurant ter wereld en staat voor het zoveelste jaar op rij mooi in de top vijftig. Kobe Desramaults (In De Wulf) en Gert De Mangeleer (Hertog Jan) stijgen respectievelijk naar plaats 61 en 65. Met In De Wulf, Hertog Jan en het Hof van Cleve heeft onze kleine landje maar mooi drie restaurants in de top 70. En daar mogen we trots op zijn...

Van harte proficiat aan alle chefs en hun teams!