Het Gezonde Kinderkookboek: gezonde recepten door en voor kinderen

Het Gezonde Kinderkookboek: gezonde recepten door en voor kinderen
dinsdag, 6 mei, 2014 - 14:41
kookboeken

Eind april kaapten een aantal kinderen een restaurant in Brussel. Met deze actie wilden ze gezond koken voor kinderen, het zeepreventorium en hun boek "Het Gezond Kinderkookboek" in de kijker plaatsen. Dat kinderkookboek is een verzameling van de winnende recepten ingezonden door kinderen tot 12 jaar. De gezonde receptenwedstrijd werd afgelopen herfst gelanceerd door onder andere het Zeepreventorium, Het Federaal Plan voor Voeding en Gezondheid en l’Observatoire de la Santé du Hainaut. Tijdens de kaping namen de kinderen bezit van brasserie Jaloa en maakten er samen met chef-kok Gaétan Colin een eigen compleet menu uit het boek voor de aanwezige bezoekers van de zaak klaar.

Dagelijks een evenwichtige maaltijd op tafel toveren, is niet altijd even evident. Nochtans is met weinig veel mogelijk. Het Gezonde Kinderkookboek verzamelt daarom in totaal 28 eenvoudige, lekkere en vaak verrassende kookrecepten voor elk tijdstip van de dag. Een aantal ingestuurde receptjes werd vertaald naar de voedingsnoden van kinderen met verschillende chronische aandoeningen. Tenslotte bevat het boek ook een aantal tips voor een gezondere levensstijl bij kinderen.

 

Met de campagne vragen de organiserende partners aandacht voor het belang van gezonde voeding en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Dat het hieraan ontbreekt, is een spijtige conclusie uit recente onderzoeken. Zo eet een groot deel van deze doelgroep onvoldoende fruit en groenten, neemt het zelden een ontbijt en onderneemt het te weinig fysieke inspanning. Naast een bewustmaking, wil dit initiatief bijkomende werkingsmiddelen helpen verwerven voor het Zeepreventorium in De Haan dat zich als medisch pediatrisch revalidatiecentrum richt op kinderen en jongeren tot 18 jaar met chronische aandoeningen.

Het boek is te koop bij Lidl.