iGadgets voor de "keukennerd"

donderdag, 2 januari, 2014 - 10:00
keuken gadgets

iGrill

Als liefhebber van gloeiende kolen kan ik onmogelijk om de iGrill heen, een app met bijpassende hardware die het leven van de barbecuefanaat een pak eenvoudiger maakt. Om te beginnen steek je de thermometer in het te bereiden stuk vlees en plug je deze vervolgens in op de iGrill. Deze kun je magnetisch bevestigen aan je barbecue of oven en staat via Bluetooth rechtstreeks in verbinding met je iPhone of iPad.  Vanuit je luie zetel, dit binnen een bereik van 40 meter,  kun je op de app de bereiding verder volgen, op het toestel zelf geeft een slimme led aan wanneer je barbecue buiten de gewenste temperatuurzone zit. Tal van voorgeprogrammeerde settings maken het je nog makkelijker en de liefhebber kan de bereidingstijd desgewenst in een handig grafiekje gieten. Te verkrijgen vanaf 39,99 usd, verzendingskosten niet inbegrepen.

Fridgepad

Houders voor je tablet, die zijn er in alle kleuren, maten en prijscategorieën en de ‘Fridgepad’ is er daar eentje van. In tegenstelling tot vele van zijn broertjes plaats je deze niet op je werkblad, maar bevestig je hem met behulp van een stevige magneet tegen de deur van de koelkast. Ideaal voor het betere kookwerk en door zijn unieke plaatsing is de kans dat je tablet onder de vuiligheid komt te zitten tot een minimum beperkt.   Voor 29,9 Britse Ponden haal je de Fridgepad in huis en geef je je koelkast de allures van een flink uit de kluiten gewassen Amerikaanse exemplaar met ingebouwde televisie. Enkel voor iPad.

iSpoon

Hoe tot in de puntjes voorbereid ik in de keuken ook mag zijn, eenmaal ik aan het bakken sla – een zeldzaamheid - dan maak ik er altijd wel een boeltje van. De truc is minstens één propere hand vrij te houden bij het mengen van een beslag of het kneden van deeg, iets waar ik met de beste wil van de wereld maar niet in lijk te slagen. Binnen de kortste keren zit alles onder het deeg, mijn beide handen incluis, wat behoorlijk vervelend is als je op je tablet naar de volgende stap in het recept wenst te gaan. Klinkt dit bekend in de oren? Dan is de iSpoon zonder enige twijfel iets voor jou! Met de lepel meng je er lustig op los in je potten en pannen, terwijl de propere steel gemaakt is om een touchscreen te beroeren. Deze multi-tasking-tool kan voor een luttele 9,95 € reeds de jouwe zijn.