in de kijker: de 8 coolste app voor foodies

in de kijker: de 8 coolste app voor foodies
woensdag, 16 maart, 2016 - 14:28

VTM Koken

Geen betere app om het lijstje aan te voeren dan die van VTM Koken. Overheerlijke recepten, foto’s die doen watertanden en de mogelijkheid om handige boodschappenlijstjes aan te maken, meer moet dat niet zijn. (gratis)

 

Downloadlink voor mobile 

 

Instagram

Op Instagram kun je ten alle tijden je culinaire uitspattingen delen met je vrienden en volgers. Wel eerst een leuke filter toepassen en waar nodig je foto retoucheren natuurlijk. De app is zeker niet exclusief voorbehouden om foto’s van eten te delen, maar foodfoto’s blijken wel het populairst. Waar wacht je nog op. (gratis)

 

 

 

The Perfect Egg Timer

The Perfect Egg Timer is een app die exact doet wat het belooft, je de mogelijkheid geven een ei perfect te garen naar jouw wensen. Het enige wat je moet doen is de grootte van het ei ingeven en de temperatuur (kamertemperatuur of komt het ei net uit de koelkast). Vervolgens doet de app zijn wonderlijke werk. Via de ei spion kun je zien hoe je eitje er op elk moment van het kookproces aan de binnenkant uitziet. (0,99 €)

 

Steak Master

De Steak Master is van dezelfde makers als The Perfect Egg Timer en ook deze blinkt uit in eenvoud. Door enkele parameters in te geven (dikte van de steak, gewenste bereidingswijze, bakken in de pan of oven, …) gidst de app je naar een perfect resultaat. (0,99 €). In tegenstelling tot The perfect Egg Timer is deze app enkel in het Engels en Duits beschikbaar.

 

 

Amount

Pounds, gallons, cups… wie af en toe aan de slag gaat met Engelse recepten weet dat m’n over de plas andere eenheidsaanduidingen gebruikt. Met Amount reken je deze eenvoudig om naar de ons bekendere grammen en liters. Naast de culinaire categorie kun je deze app ook gebruiken voor het omrekenen van munteenheden en ook afstanden. (1,99 €)

 

Where chefs Eat

Where chefs eat, één van mijn favoriete boeken, is een verzameling met de favoriete restaurants van ’s werelds bekendste chefs. Dat het boek nu ook in app-vorm beschikbaar is, maakt het op vakantie alleen maar makkelijker navigeren naar je volgende culinaire hoogtepunt. 14,99 € is niet echt goedkoop voor een app, wij betaalden het met de glimlach.

 

Mixologist

Mixologist is een app die de beste barman in je naar boven brengt. Met een databank van ongeveer 8.000 recepten en meer dan 10.000 ingrediënten mag het ons verbazen als je hier niet het drankje van je dromen terug kan vinden. Handig is ook dat je door enkele ingrediënten in te geven onmiddellijk een overzicht krijgt van de cocktails die je kan maken. (Gratis, met reclame)

 

 

Pizza.be

We moeten daar eerlijk in zijn, af en toe slagen we er niet in een waar feestmaal te bereiden of daarvan te genieten op restaurant. Op dergelijke dagen durven wij onze toevlucht al eens nemen tot de app van Pizza.be. Vanuit je luie zetel een snelle snack bestellen was nooit handiger. (gratis)