In de kijker: de lekkerste plekjes in Kortrijk

donderdag, 22 mei, 2014 - 11:20

In Kortrijk ligt alles op wandelafstand. Op enkele meters van het Pop-Uprestaurant STORM ligt Cybo, een stijlvolle bar, de ideale plek voor een aperitiefje of slaapmutsje. Even verder in de Jan Persijnstraat vind je Hoochie Coochie. Dit café is een sfeervolle kroeg met een vleugje Jazz, een warm interieur en een uitgebreide bierkaart.

Op een boogscheut van het Schouwburgplein huist Couteaux & Co. Deze kleine winkel is de voormalige Slijperij Degryse, die al in 1928 opgericht werd. Pascal Vervaeke ging in de leer bij de familie Degryse. Eind oktober nam hij de zaak over. Couteaux & Co is de place-to-be voor elke hobbykok. Messen of scharen vind je er in alle kleuren en maten. Je kan er ook je messen laten slijpen. Echt de moeite! In diezelfde straat huist ook De Kaashoek. Deze kaaswinkel beschikt over een uitgebreid assortiment aan de lekkerste kazen.

 

Wandel verder over de veemarkt tot aan Het Plein. Slagerij Mylle begon als slagerij, maar beschikt nu ook over een uitgebreid aanbod aan kant-en-klare maaltijden. Langs Het Plein op de hoek met de Kleine Leiestraat huist De Trog. Dit brood- en eethuis biedt heerlijke slaatjes aan en verkoopt lekker brood in een prachtig pand. Ideaal voor een snelle lunch of een koffie met stukje taart.

 

 

Keer terug naar het centrum door het mooie Begijnhofpark. Niet ver van de Sint-Maartenskerk, in de Korte Steenstraat huist de chocolaterie Sweertvaegher in een prachtig pand. Op de Grote Markt is er Viva Sara. Deze koffiezaak beschikt over een indrukwekkend interieur en  een erg uitgebreide thee- en koffiekaart. De broertjes Deprez komen uit een familie van koffiebranders. Ook zij branden nu zelf hun eigen koffie. Ze zijn overigens niet van de minste, want behaalden al verschillende prijzen op de voorbije wereldkampioenschappen. Aan de andere kant van de Grote Markt vind je Ernest, een kleine en gezellige wijnbar. Loop verder richting de Leie. Aan de linkerkant van de Leiestraat zit chocolaterie Délice. Zij maken nog altijd zelf hun pralines en staan vooral bekend om hun “Begijntjes” en “Guldensporen pralines”. Ga er zeker eens langs. Zoek je nog een origineel cafeetje, wandel dan even verder en steek de brug over.  De Dingen is meer dan zomaar een café. Het is één boel gezelligheid en creativiteit. Echt een bezoekje waard!

 

 

Kom je met de auto, rij dan even om alvorens het centrum in te rijden. Op ’t Hoge zit Kookboetiek Dupont. Het is een enorm grote kookwinkel en werd een aantal jaren geleden verkozen tot mooiste kookwinkel van Vlaanderen. Eigenaar Dirk Dupont begon meer dan dertig jaar geleden met zijn eigen zaak. Het resultaat mag dan ook gezien worden: enorm veel merken en producten in een erg mooi kader. Kookboetiek Dupont, de moeite om eens om te rijden.

 

 

Je leest het. Kortrijk heeft erg veel te bieden. Download hier de wandeling, proef en ontdek de plekjes!

 

 

 

DOWNLOAD of PRINT de wandeling: link.

 

Meer over Mijn Pop-Uprestaurant!