In de kijker: drie gouden regels voor een gezellig etentje

Drie gouden regels voor een gezellig etentje
zaterdag, 4 juni, 2016 - 15:20

 

Drie gouden regels voor een gezellig etentje

Onder vrienden is het vaak sowieso gezellig aan tafel. Maar stel dat je schoonouders komen eten. Of de baas met zijn vrouw. Dan ben je graag goed voorbereid. Met de tips van buurtsupermarkt Spar wordt elk etentje een succes.

 

1. Doe zoveel mogelijk op voorhand

Bij elk etentje kan je geweldig veel vooraf doen. En niemand hoeft te zien hoe jouw keuken ontploft. Dus: moet je eieren koken, groenten snijden of uien fijnsnipperen? Doe dat dan de dag ervoor. Je bent duizend keer meer op je gemak. Of koop gewoon al gesneden groenten in een Spar-winkel. Niemand die de verpakking hoeft te zien, toch?

2. Stel een plan op

Maak een lijstje met alle ingrediënten. En zet er ook peper, zout, boter en olijfolie op. Want je wil heus niet naar de winkel lopen terwijl je gasten al aan tafel zitten. Heb je toch nog snel iets nodig? Spar helpt je meteen uit de nood. Maak daarnaast een lijstje met alle stappen en de timing. Met een duidelijk stappenplan loopt er minder fout. Risicobeperking, heet dat.

3. Maak het jezelf niet moeilijk

Kies niet te veel warme gerechten en ga voor makkelijke recepten. Kies dingen waarvan je weet dat je er goed in bent, in plaats van iets uit te proberen dat je van haar noch pluim kent. Je kan een eenvoudig gerecht makkelijk pimpen door wat chiquere ingrediënten te gebruiken. Bij Spar vind je alvast een ruim aanbod ultraverse kwaliteitsingrediënten. Als je tijdens het etentje op je gemak bent, durven je gasten ook meer genieten. 

 

Inspiratie nodig?

 

Hoofdgerecht: ovenschotel met puree, prei en garnaaltjes 

Een ovenschotel is altijd een succes. Gezellig, lekker en helemaal niet moeilijk!

Klik hier voor het recept.

 

 

Dessert: crazy chocoladetaart

Een gezellig etentje afsluiten met een chocoladetaart? Dat klinkt als een topidee.

Ontdek hier het recept.