In de kijker: Lamsvlees. Lekker, makkelijk en fun!

In de kijker: Lamsvlees. Lekker, makkelijk en fun!
zondag, 16 maart, 2014 - 13:38

Lekker.

Er gaat niets boven de unieke en heerlijke smaak en geur van lamsvlees. Lichtjes gekruid of met exotische kruiden: aan jou de keuze. Voor elke gelegenheid is er het perfecte stukje lam, van barbecues of een (h)eerlijk avondmaal tot etentjes met familie en vrienden. Het kan allemaal.

 

 

Makkelijk.

Maar er is meer dan alleen de smaak! Lamsvlees bereid je ook snel en makkelijk. Dankzij het aanbod van verschillende stukken lam in je winkel, kan je een gevarieerd en verrassend weekmenu samenstellen. Couscoussalade met lamskoteletjes, pasta met lamsbout of gratin met stoofpot van lam, het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. 

Angst om het te bereiden is niet nodig. Behalve de nek en de borst, die voornamelijk voor een stoofpotje dienen, bak je de rest van het vlees best rosé. Zo komt de smaak volledig tot zijn recht. Om een zo sappig mogelijk resultaat te verkrijgen, gaat u beter niet meteen met het vlees aan de slag, nadat het uit de koelkast komt. Laat het op kamertemperatuur rusten, zodat het bij de garing geen te grote temperatuurschok ondergaat. Nog altijd met het oog op de malsheid en de smaak, doet u er goed aan om het vlees na het garen enige rust te gunnen. Het zal zich ontspannen en gelijkmatig doortrokken geraken van zijn sappen. Kleine gegrilde stukken moeten na de bereiding onder aluminiumfolie even lang rusten als de garingstijd bedroeg. Grotere stukken, zoals een bout of een schouder, hebben een vijftiental minuten nodig. Draai ze tussendoor nog eens om zodat het vlees een mooie, gelijkmatige kleur verkrijgt. Succes verzekerd!

 

 

Fun.

Ontdek hoe leuk en verrassend koken met lam kan zijn! In het uitgebreide aanbod aan recepten op deze website vind je altijd een haalbaar gerecht naar jouw smaak. Je kan het volledige lam gebruiken van het zadel over de ribbetjes tot de nek en de borst.

 

 

Hier alvast wat inspiratie:

 

 

Klik voor meer heerlijke recepten