In de kijker: ontdek de lekkerste plekjes in Hasselt

dinsdag, 8 april, 2014 - 10:35

Sta je op het Capucienenplein bij het restaurant, dan hoef je al niet ver te wandelen. Kijk gewoon maar eens omhoog. Daar, hoog in de lucht, in het Radisson Blu Hotel bevindt zich de Sky Lounge. In deze bar kan je niet alleen genieten van een lekkere cocktail of een smakelijke aperitief, maar vooral ook van het prachtige uitzicht over Limburg.


Wandel naar de Kapelstraat voor
Patisserie Cools. Al meer dan 150 jaar, meer bepaald sinds 1852, is dit de place-to-be voor de zoetebekjes. Hun assortiment taarten is oogverblindend en smakelijk. Op een boogscheut van deze fijnbakker vind je Claes Tabaco. Deze familiezaak is al decennialang een referentie voor wie in Limburg op zoek is naar rookwaren, spirits en wijn. Ze hebben een groot assortiment aan diverse sigaren en tabak en er is zelf een heuse rooklounge. Voor wie het liever rookvrij houdt, beschikken ze over ruime keuze aan whisky, rum, gin en wijn.


Wie Hasselt en smakelijk zegt, denkt natuurlijk aan speculaas en jenever. Voor dat eerste trek je het best naar
bakkerij Depaifve. Zij zijn één van de referenties op het gebied van Hasseltse speculaas, het erkende streekproduct. Ben je meer een liefhebber van dat ander streekproduct, jenever, dan is een bezoek aan het Nationaal Jenevermuseum natuurlijk onmisbaar. Wil je na het bezoek nog proeven van een extra jenevertje, steek dan de straat over en bezoek Het Borrelhuis.


Tussen Depaifve en het Jenevermuseum ligt nog een andere Hasseltse topper:
chocolatier Boon. Deze plaats is meer dan zomaar een chocolaterie. Er is een gezellige koffielounge, het atelier valt te bezichtigen en je kan er uiteraard tal van pralines kopen. “So much chocolate, so little time” is dan ook de perfecte leuze van deze hotspot. Ze hadden trouwens de eer om een uniek chocoladen Fabergé-paasei te maken voor de paascollectie van het beroemde Londense grootwarenhuis Harrods.


Heb je alweer dorst gekregen van al dat lekkers of wil je gewoon lekker relaxen, dan is de cocktailbar
Abdis de ideale plaats. In een stijlvol pand kun je zowel iets eten, iets drinken of een feestje vieren. Perfect als start of als einde van een gezellige avond.

Net zoals in de rest van Limburg vind je ook in Hasselt Italiaanse invloeden terug. Ciao Tutti op de Zuivelmarkt brengt een stukje Italië naar deze stad met hun lekkere wijnen, hapjes en koffie. Krijg je van al dit lekkers echter nog honger, dan kan je terecht voor een hapje en een glaasje wijn in de stijlvolle L’Aperi Vino.


U leest het, Hasselt  heeft meer te bieden dan enkel jenever en speculaas en is dan ook een terechte Stad van de Smaak. 
Download hier de wandeling, proef en ontdek de plekjes!

 

DOWNLOAD of PRINT de wandeling: link.

 

Meer over Mijn Pop-Uprestaurant! in Hasselt.