Inspector Gadget - Feestelijke gadgets!

zaterdag, 14 december, 2013 - 14:00
keuken gadgets

Een simpele optelsom leert ons dat er bij een gemiddeld etentje tijdens de feestdagen niet alleen gekookt, gegeten en gedronken wordt, er wisselen ook nog eens pakjes van hand. Als domper op de feestvreugde is er trouwens ook nog eens de afwas. Reden te meer om snel enkel hebbedinges uit de hoge hoed te toveren die je deze dagen zeker kunnen verleiden. Voor eigen gebruik, of als cadeautje!

Cuisipro vleesbedruiper

Een mooi stuk gebraad of een flinke kalkoen, dat lijkt er tijdens de feestdagen onherroepelijk bij te horen. Essentieel is natuurlijk om je gasten een perfect gegaard stukje vlees of gevogelte voor te schotelen en net daar durft het schoentje wel eens te wringen. Bij het garen van grote stukken in de oven loop je namelijk al eens het risico op uitdroging en een droog stuk vlees, daar zit niemand op te wachten.  Met de Cuisipro Vleesbedruiper (21,95 €) behoort een uitgedroogd stuk vlees eindelijk tot de verleden tijd, daar zorgen de twee opzetstukjes wel voor. Met de naald kan je vocht en marinades injecteren voor een sappig resultaat, het ander opzetstukje laat je toe om je gebraad gelijkmatig te bedruipen met braadsappen. Ideaal om in huis te hebben, of als cadeautje!

New Norm Decanteer karaf en water Karaf

Er valt allicht over te discussiëren maar een stijlvolle karaf op tafel – zij het nu voor water of wijn – dat maakt het feestelijke plaatje helemaal af. In dat opzicht zit je met de set van het Scandinavische Menu ook helemaal goed. Om te beginnen is er de prachtige, strakke vormgeving van beide karaffen welke elkaar op tafel volledig complementeren. De hals van je wijnfles past perfect in de rvs-teut van de karaf, waardoor het overgieten van de wijn iets aantrekkelijks en zelfs ceremonieel krijgt. Beide karaffen liggen goed in de hand, schenken uiterst nauwkeurig en dankzij het siliconendeksel kun je de wijn luchtdicht bewaren. Kan in de vaatwasser al is handwas aangeraden. Deze aanwinst voor de barkast kost moet zo’n 89,95 € kosten.

 

Karafreinigende kogels (afwas)

Als ik ergens een hekel aan heb, dan wel het schoonmaken van een karaf na gebruik. De afwasmachine krijgt het werk nooit klaar en met een fijn borsteltje geraak ik ook net niet op dat ene vuile stukje op de bodem. Sinds ik mezelf een klein doosje karafreinigende kogels heb aangeschaft – kostprijs amper 7,90 € - behoort dat probleem alvast tot het verleden. Simpelweg je karaf voor de helft vullen met warm water, de kogeltjes toevoegen en deze rondwalsen om zo het vuil te verwijderen. Mooi meegenomen is ook dat je geen schoonmaakproducten dient te gebruiken waardoor er geen smaaksporen achterblijven. Iets wat niet alleen de wijnliefhebber, maar ook de persoon die de afwas doet ongetwijfeld weet te appreciëren. 

 

Volgende week geef ik u een aantal gadgets, waarmee jij jouw kinderen of kleinkinderen de volledige vakantie kan bezighouden.