Inspector Gadget: Gadgets voor kruiden

zaterdag, 9 november, 2013 - 10:30
keuken gadgets

De kruidenschaar

Tijm en laurier van de stengels ritsen, peterselie hakken, basilicum fijnsnijden en ondertussen genieten van de heerlijke geur die deze kruiden afgeven. Zelf niet zo’n kei in het fijnsnijden van kruiden? Dan is de kruidenschaar ongetwijfeld iets voor jou. Deze schaar heeft maar liefst tien benen – twee keer vijf op een rij – welke je in kruissnelheid door pakweg je voorraad bieslook helpen knippen.  Die kruidenschaar, ze zou zelfs niet misstaan in de reeks ‘veelsnijders’. Met het handige bijgeleverde plastic kammetje verwijder je moeiteloos de achtergebleven restjes kruiden.


Herb Savor

Niets dan voordelen aan verse kruiden, als is het wel een feit deze lang niet onbeperkt houdbaar zijn. En dat is ook de fabrikanten van keukengadgets niet ontgaan want op de markt zijn er tal van gadgets te vinden om je verse kruiden ‘langer te bewaren’. Een vaasje of bakje volstaat natuurlijk, maar soms mag het net dat ietsje meer zijn. Uit esthetisch oogpunt is Inspector Gadget dan ook fan van de ‘Herb Savor’. Niet meer of minder dan een kommetje / bewaardoor, maar wel eentje dat bijzonder mooi ontworpen is. Past perfect in de deur van de ijskast en heeft een handig teutje waardoor je je kruiden water kunt geven. Zou ervoor zorgen dat je kruiden tot drie weken langer goed blijven. Blijkt hier perfect te lukken, al dienen we eerlijk te zijn dat de kruiden in onze testkeuken net ietsje sneller opgewerkt zijn.  Op deze Herb Savor is er trouwens ook nog een mini variant voor aparte kruiden!


Freshmill

Lopen je verse kruiden op hun laatste benen en kun je ze niet onmiddellijk in een gerechtje gebruiken? Was je kruiden en dep deze droog en doe ze vervolgens in de container van de ‘freshmill’ en bewaar ze in de vriezer. Zodra je de kruiden nodig hebt kan je ze middels een simpele draai van de molen aan je bereidingen toevoegen. Vriesverse kruiden in een handomdraai zeg maar!