Inspector Gadget - Gadgets voor minichefs

woensdag, 18 december, 2013 - 12:00
keuken gadgets

 

Lékué muffinset

Betrek je kinderen in de keuken, dan kom je onvermijdelijk bij bakbenodigdheden allerhande terecht. Logisch, want koekjes, taart en dergelijke, dat gaat er altijd wel in. Met de muffinset van Lékué kan je je kroost zonder problemen een tijdje bezighouden.  Deeg en beslag maken is altijd leuk (en lekker) en veel kan je niet verkeerd doen. Met de minispatel kan de chef van dienst perfect de 6 muffinvormen vullen. Nadat mama of papa de muffins in de oven hebben gebakken kun je ze vervolgens afwerken met de décopen. Klaar met bakken, dan kan alles in de vaatwasser. Alles behalve het bijgeleverde receptenboekje natuurlijk.

Wortel Puntenslijper

Met een overaanbod aan zoetigheden is het geen evidentie om ‘de kleine’ met de regelmaat van een klok een gezonde snack te laten eten. Misschien dat de puntenslijper van ‘Karoto’ dat probleem wel kan verhelpen. Die is zo leuk dat zelfs mama en papa er stiekem wel eens een wortel door willen draaien. Mooi meegenomen is ook dat de afsnijdsels een welgekomen afwisseling zijn voor gewone geraspte worteltjes. Kan perfect in de vaatwasser en zo hebben wij het graag.

Kookset Opinel

Een beetje gedreven hobbykok als ouder heeft niet liever dan dat hun passie voor koken afstraalt op de kleinste kok in huis. Gezellig samen koken behoort nu meer dan ooit tot de mogelijkheden als het juiste materiaal gebruikt wordt. Speciaal voor de kleine kooklustigen (vanaf 4 jaar) heeft Opinel recent een driedelig kookset op de markt gebracht. In het koffertje kan ‘de  kleine chef’ een dunschiller, een heus koksmes en een vingerbeschermingstool terugvinden, alles mooi vormgegeven met rood - natuurhouten toetsen. De rode ring laat je kind toe de nodige druk te zetten bij het snijden van groenten zonder verwondingen te riskeren. De complete pedagogisch verantwoorde set kost 39.95 € - een koopje als je weet dat je zo een chef voor het leven in huis haalt.