Ish got the moves in De Keuken van Sofie

zaterdag, 14 maart, 2015 - 14:00

Op maandag katapulteren we Ish terug naar zijn kindertijd met een authentieke Marokkaanse couscous schotel. We volgen trouw het recept van zijn moeder en dat zorgt voor heerlijke aroma’s in de keuken. Meteen droomt Ish weg naar zijn jeugdjaren…

Dinsdag vertelt Ish me dat hij chocomousse niet lekker vindt. Dit kan ik moeilijk geloven en ik probeer hem te overtuigen door er o.a. pannenkoekjes bij te serveren…

Daarna is het de beurt aan z’n lievelingsgerecht. Ish houdt enorm van pasta. Ik verras hem door er eentje met hondshaai, paddenstoelen en een citroensausje te bereiden. Ish maakt spontaan een vreugdedansje als hij proeft van het resultaat.

Op donderdag hangt er altijd een vakantiesfeertje in de keuken, want dan neem ik m’n gast mee op culinaire uitstap. Ish brengt z’n eigen tajine mee waar we o.a. kip, witte kool en zoete aardappelen in stoven. Hij begint spontaan te huilen… maar misschien heeft dat eerder met de straffe uien te maken ;-)

Op vrijdag moet ik met pijn in het hart afscheid nemen van de sympathieke Ish. Hij is een echte zoetekauw en we ronden ons kookavontuur daarom af met baklava, een taart die bestaat uit verschillende lagen fijn filodeeg. Het bolletje vanille-ijs erbij is de ideale finishing touch en meteen ook de afsluiter van een geweldige kookweek. 

Heel veel kijk- en kookplezier!

 

X Sofie