Jo Hens trapt het nieuwe seizoen van ‘De Keuken van Sofie’ af

Jo Hens trapt het nieuwe seizoen van ‘De Keuken van Sofie’ af.
donderdag, 20 augustus, 2015 - 11:10

Tijdens de eerste kookweek staat zanger en Familie-acteur Jo Hens mee achter het fornuis. Hij heeft een geweldige culinaire jeugd gehad waarin hij verwend werd door zijn bomma’s. We beginnen daarom met een puree van de bomma met een twist van de kleinzoon. Dat levert een heerlijk stuk rosbief met puree van geitenkaas, kerstomaatjes en rucola op.

Dinsdag vertelt Jo wat hij liever niet op zijn bord ziet verschijnen: zalm, aubergine en ‘mousses of schuimpjes’. Om hem te overtuigen maken we een trio van aperitiefhapjes: gebakken zalm burgertjes, papillot met vongolé en aubergine, en een frisse mousse van forel. De vraag is maar in welke mate Jo al dan niet al die verschillende smaken weet te appreciëren… zijn eerste reactie is alvast bijzonder en onverwacht.

 

 

Tijdens onze derde kookdag kiezen we voor schnitzel van kip met een fijne puree van zoete aardappel, het toppunt van culinair genot bij Jo.

Wanneer het gerecht geserveerd wordt voelt Jo zich meteen in zijn culinaire hemel! Donderdag reizen we naar Thailand met een heerlijke salade van biefstuk. Jo, die anders toch een serieus babbelwater heeft, zwijgt na zijn eerste hap en geniet… een mooier compliment kan hij mij niet geven.

We sluiten onze kookweek af met een nieuw thema: ‘Goe Weekend’. Vanaf nu staat vrijdag in het teken van eenvoudige en heerlijke recepten die de kijkers meteen kunnen gebruiken om het weekend nog smaakvoller in te zetten. We eindigen daarom met bouletten met samouraisaus (Jo’s lichte verslaving), chocolade-espressotaart , frisse biercocktail. Het ‘goe weekend’ is alvast bijzonder ‘goe’ begonnen.

 

 

Vanaf 24 augustus, elk avond om 18.00

  • Op maandag 24/08: Op grootmoeders wijze - Rosbief met puree van geitenkaas, kerstomaatjes en rucola.
  • Op dinsdag 25/08: Lust ie’t of lust ie’t niet? - Trio van aperitiefhapjes.
  • Op woensdag 26/08: Lievelingsgerecht - Schnitzel van kip met zoete aardappelpuree en frisse groentesla.
  • Op donderdag 27/08: Op reis - salade van biefstuk op z’n Thais.
  • Op vrijdag 28/08: Goe weekend - Bouletten met samouraisaus, chocolade-espressotaart en een frisse biercocktail.