Jong Keukengeweld: culinair dineren voor jongeren

Jong Keukengeweld: gastronomisch dineren voor jongeren
maandag, 25 september, 2017 - 11:14

56 jonge chefs worden smaakmakers voor Vlaanderen. Als 'Jong Keukengeweld' zijn ze de beste ambassadeurs van onze rijke tafelcultuur. Deze 56 jonge topchefs, waaronder 13 nieuwkomers, gaan Vlaanderen in binnen- en buitenland promoten als culinaire bestemming. 

Toerisme Vlaanderen zal hen meenemen op buitenlandse missies met de bedoeling op termijn meer toeristen naar Vlaanderen te lokken. De campagne spitst zich ook toe op jonge Vlamingen tussen 18 en 30 jaar. Deze jongerenactie kent al jaren een groeiend succes. Vorig jaar gingen meer dan 23000 jongeren voor de milde prijs van 45 tot 55 euro voor een driegangenmenu van topkwaliteit dineren bij een Jong Keukengeweld chef. 

 

 

Net als bij de vorige editie komen er 2 campagneperiodes van telkens 4 weken: in oktober 2017 en in maart 2018. Topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens zijn peters van de campagne. 

De lijst van jonge topchefs vind je hier.  Je betaalt bij reservering: €45 voor een driegangenmenu inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. Voor restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau score vanaf 15/20 betaal je €55.