Jong Keukengeweld: een nieuwe lichting jonge chefs in de spotlights

Sam Van Houcke
woensdag, 30 september, 2015 - 11:37

Voor het zevende jaar op rij is oktober bij uitstek dé culinaire maand van het jaar. Vlaanderen zet dan een maand lang onze culinaire troeven in de kijker. En daar hoort een jongerenactie bij. 58 Chefs onder de 35 jaar koken voor jongeren een speciaal menu voor een prijsje. Zo wil Toerisme Vlaanderen de jeugd kennis laten maken met ons culinair erfgoed. 

Vorig jaar gingen meer dan 9000 jongeren in op het aanbod om voor een spotprijs te dineren in een toprestaurant. Ook de chefs zijn enthousiast over de actie. Daarom wordt de actie nu verlengd. In plaats van één campagneperiode van 6 weken in het najaar, komen er 2 campagneperiodes van telkens 4 weken.: eentje in oktober en eentje in maart. 

 

 

Jong Keukengeweld wil de ‘Flanders Kitchen Rebels’ ook laten schitteren in het buitenland. Dit jaar wordt er sterk op China gemikt. Zo is er een opvallende samenwerking met Flavours, een Chinese app voor foodies, die meer dan 100.000 volgers heeft. Toerisme Vlaanderen trekt ook met drie jonge Vlaamse chefs naar China, om in steden als Peking en Shanghai te koken voor een select publiek van zakenmensen en foodies. 

De Jong Keukengeweld-chefs staan voor innovatie, creatie en een tikje rock ’n roll. Zij moeten de toeristen verleiden tot een bezoek aan Vlaanderen. “We hebben een wereldkeuken, dat verdient een wereldpubliek”,zo verklaart Minister van Toerisme Weyts.

 

 

Ontdek hier alle chefs per provincie