Jurgen is MeesterBakker van de week

donderdag, 12 april, 2012 - 08:37

Het begon nochtans veelbelovend voor Jean-Pierre, die stond te popelen toen hij de klassieker van deze week te horen kreeg: frangipanes waren écht zijn ding. Zijn versie van deze taartjes konden Bernard en Sofie dan ook het meest bekoren. Een verdiende zilveren medaille was hier weggelegd voor Jurgen terwijl Ellen, MeesterBakker van de voorbije week, haar baktalent kon bevestigen met een derde plaats.
Bij de tweede proef sloeg Jean-Pierre er echter niet in te scoren. Met zijn ingezakte citroencake ging hij, naar eigen zeggen, totaal de mist in. Opnieuw konden zowel Jurgen als Ellen met hun creaties wél rekenen op zeer positieve jurycommentaar. De lat werd telkens wat hoger gelegd, want voor de laatste proef moesten de bakkers 3 verschillende soorten cupcakes en 2 verschillende whoopies voorschotelen. Terwijl de ene bakker het in Keulen hoorde donderen, sprong de andere een gat in de lucht.
Na deze drie opdrachten stond de jury voor de taak om één kandidaat te kronen tot MeesterBakker voor één week, maar ook al meteen opnieuw één van de deelnemers naar huis te sturen. Sofie en Bernard kozen voor Jurgen als winnaar van de week terwijl ze afscheid namen van Jean-Pierre. Bernard lichtte toe: “Jean-Pierre zijn frangipanes waren de beste, maar dat is natuurlijk maar één proef. Als je alles bij elkaar neemt, heeft hij het er het minst vanaf gebracht.”