Jurgen is MeesterBakker van deze week

donderdag, 3 mei, 2012 - 10:12

Deze week kregen de thuisbakkers in aflevering 5 van 'De MeesterBakker' de opdracht om een klassieke Flan Brésilienne te bereiden bij de legendarische banketbakker Wittamer. Naast de speciale locatie zorgde ook de opdracht voor de nodige stressmomenten bij de kandidaten. Zo hadden Jurgen en Mariella elk hun eigen visie op het bereiden van het deeg, dat zeker niet te elastisch mocht worden. Lindsay stelde zich dan weer vragen bij de baktijd van de taart, terwijl Eddy even moest zoeken naar de juiste manier om zijn nootjes te karameliseren.

Sofie en Bernard beoordeelden de taarten niet enkel op smaak, maar ook op het uitzicht. Uiteindelijk vielen Mariella en Ellen door de mand. Terwijl de taart van Mariella nog niet voldoende was afgekoeld, had Ellen haar creatie veel te lang laten bakken in de oven. Eddy en Elke kregen op hun beurt complimenten van de jury en bereidden volgens hen de beste Flan Brésilienne.

Tijdens de creatieve proef in de oude chocoladefabriek moesten de kandidaten een soezentoren bereiden. Mariella hoopte de jury te kunnen imponeren met haar eigen recept, maar slaagde niet in haar opzet. Hoewel ook Eddy helemaal de mist inging met zijn soezentoren, besloot de jury om Mariella huiswaarts te sturen. Mariella zelf reageerde sportief op het verlies. “Ik vertrek met opgeheven hoofd, ik heb met hart en ziel meegedaan aan ‘De MeesterBakker’ en ben tevreden over mijn afgelegde parcours”, vertelde ze. Jurgen wist de jury deze week dan weer het meeste te bekoren en hij mag zich alvast een week lang ‘De MeesterBakker’ noemen.