Kerstmis lonkt met Sam De Bruyn in ‘De Keuken van Sofie’

vrijdag, 11 december, 2015 - 16:50

Op maandag beginnen we met een heerlijk konijn met Chimay, spekjes en salie tagliatelle, een klassieker uit Sam zijn jeugd. Sam vertelt languit over zijn verplichte skivakanties als kind en over hoe zijn ouders op zondag soms een heel konijn klaarmaakten. Kortom, we bereiden zondagseten op maandag!

Dinsdag hoor ik dat Sam geen aubergine en knolselder lust, daar wil ik dringend verandering in brengen door hem een heerlijke cannelloni te presenteren met deze twee groenten erin. Zie ik daar uiteindelijk toch een brede glimlach op zijn gezicht verschijnen?

Woensdagavond maken we een feestelijk soepje van aardpeer en geroosterde scheermesjes. Een schot in de roos, want Sam is een enorme aardpeer liefhebber. Daarnaast verras ik hem met een super eenvoudig chocomousse recept. Tijdens het bereiden kan hij maar amper van de chocolade afblijven!

 

 

We reizen op donderdag naar het zonnige Ibiza met mosselen marinera en een Ibiziaanse amandel appelsientaart met yoghurt. Intussen vertelt Sam over zijn reisblog en hoe hij regelmatig met vrienden een weekend naar het buitenland trekt.

Vrijdag is Sam, een echte "gehaktlover", enorm enthousiast wanneer hij hoort dat we een worstenbrood kerstkrans maken.  Wanneer er daarna nog horentjes met vanilleroom volgen, sluit ie kort en krachtig af met: “Sofie, I love you!”.

 

Veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

Maandag: Op grootmoeders wijze: Konijn met Chimay, spekjes en tagliatelle

Dinsdag: Lust ie het of lust ie het niet: Cannelloni van aubergine en knolselder

Woensdag: Lievelingsgerecht: Soepje van aardpeer met geroosterde scheermesjes en gemarmerde chocolademousse

Donderdag: Op reis: Mosselen marinera en amandel appelsientaart met vanilleyoghurt

Vrijdag: Goed weekend: Worstenbrood kerstkrans en horentjes met vanilleroom