Keuken van Sofie: Tess Goossens

zondag, 9 maart, 2014 - 16:00

Twee vrouwen samen in de keuken? Dan blijft het uiteraard niet bij koken alleen. Tussen het kokkerellen door wordt er ook heel wat gekeuveld. Tess is zes maanden zwangeren als goede gastvrouw wil Sofie rekening houden met haar zwangerschap. Geen rauwe eieren, rauw vlees of garnalen eten,  heel vaak de handen wassen om geen infecties op te lopen,... Sofie weet wat het is om als zwangere vrouw in de keuken te staan en dus past ze alle ingrediënten en bereidingen de hele week lang aan voor haar gaste.

De Keuken van Sofie met Tess Goossens, van maandag 10 tem vrijdag 14<br />
maart 2014 bij VTM.

Tess Goossens: “Het was een geweldige ervaring met Sofie. Dankzij haar heb ik bijvoorbeeld voor het eerst taart gebakken. Ik wilde dat al heel lang eens proberen, maar deed het nooit omdat ik dacht dat het zo moeilijk was. Sofie legt alles heel goed uit en doet het allemaal veel gemakkelijker lijken, echt een toffe madam!

De Keuken van Sofie met Tess Goossens, van maandag 10 tem vrijdag 14<br />
maart 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie met Tess Goossens, van maandag 10 tem vrijdag 14<br />
maart 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie met Tess Goossens, van maandag 10 tem vrijdag 14<br />
maart 2014 bij VTM.

Net als vorige week start Sofie met een nostalgisch gerecht dat Tess doet terugdenken aan haar jeugdjaren. Op maandag 10 maart bereiden ze samen witloof in de oven met ‘rekkebekkensaus’ op grootmoeders wijze. Het witloof met de smeuïge kaassaus was het gerecht dat haar grootmoeder het best kon klaarmaken en waarvan haar grootvader de saus telkens persoonlijk testte op rekbaarheid. 

Op dinsdag 11 maart gaat Sofie de uitdaging aan om Tess te overtuigen hoe lekker eendenborst met mango en zoetzure granaatappel-hoisinsaus wel kan zijn. Tess was jarenlang vegetariër, houdt absoluut niet van warm fruit in een gerecht en ook van zoetzure saus is ze geen fan. Benieuwd of Sofie in dit moeilijk opzet zal slagen. Moest het niet lukken, is er op woensdag 12 maart gelukkig nog Tess haar lievelingsgerecht om het weer helemaal goed te maken: een mooie, stevige vis met asperges en pommes chateau

Op donderdag 13 maart ontdekt Sofie dat het buitenlands gerecht waar Tess de beste herinneringen aan bewaart… een hamburger is. Die keuze heeft ze te danken aan een citytrip naar Parijs, waar ze een onvergetelijk lekkere cheeseburger at in de brasserie van het Ritz-Carlton. Sofie probeert een net zo lekkere, sappige en exclusieve cheeseburger te bereiden. 

Op vrijdag 14 maart mag Sofie zich helemaal uitleven in haar keuken want dan maakt ze een  dessert voor haar gasten. De absolute zoete zonde voor Tess? Dat is een overheerlijke rijsttaart. Hoe dichter Sofie bij het eindresultaat komt, hoe meer herinneringen ze opwekt bij Tess aan de heerlijke rijstpap van haar oma, van wie ze het magische recept jammer genoeg nooit kon achterhalen. 

De Keuken van Sofie met Tess Goossens, van maandag 10 tem vrijdag 14<br />
maart 2014 bij VTM.

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG: 

Op maandag 10/03: Op Grootmoeders wijze - Witloof in de oven met rekkebekkensaus.

Op dinsdag 11/03: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Eendenborst met mango en zoetzure granaatappel-hoisinsaus.

Op woensdag 12/03: Lievelingsgerecht - Tarbot met asperges en pommes chateau.

Op donderdag 13/03: Op reis - Cheeseburger de luxe met kip en truffel.                         

Op vrijdag 14/03: Zoete zonde - Rijsttaart.

 

Elke avond bij VTM om 18:05