Kim Clijsters in De Keuken van Sofie

donderdag, 17 april, 2014 - 13:00

Van maandag 21 april tot en met vrijdag 25 april 2014 ontvangt ze niemand minder dan achtvoudige Sportvrouw van het Jaar en veelvoudig Grand Slam-winnares Kim ClijstersEen hele week lang maken we kennis met de gezonde eetgewoontes van de tennisster. Kim: “Het was niet alleen een zeer fijne en boeiende dag in De Keuken van Sofie, ik heb er ook nog eens heel veel van opgestoken. Daar zullen ze ook thuis alleen maar wel bij varen.” Het gerecht dat Kim terugvoert naar haar kindertijd is het verloren brood dat ze vaak als ontbijt at wanneer ze bij haar grootouders logeerde. Op maandag 21 april zorgt Sofie voor een eigentijdse en gezonde versie van verloren brood met yoghurt, bessen en aardbeien als beleg. 

De Keuken van Sofie, van maandag 21 tem vrijdag 25 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM.

De Keuken van Sofie, van maandag 21 tem vrijdag 25 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 21 tem vrijdag 25 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM.

Op dinsdag 22 april gaat Sofie de uitdaging aan om iets klaar te maken dat Kim niet lust én om ervoor te zorgen dat ze het gerecht toch weet te smaken. Vooral het vruchtvlees van tomaten en de textuur en geur van champignons doen Kims maag keren. En dus vormen zowel  tomaten als paddenstoelen de basisingrediënten voor het kleurrijke gerecht van vandaag: gemarineerde tomaat, paddenstoel, crumble van olijf en granité van rucola en Granny Smith.

Kim Clijsters probeert steeds glutenvrij te eten en omdat haar dochtertje Jada gevoelige darmpjes heeft, kookt ze ook lactosevrij. Ze is verzot op vis en vooral op zeebaars. Op woensdag 23 april probeert Sofie dan ook een onvergetelijk lievelingsgerecht voor Kim klaar te maken met gebakken zeebaars in currysaus en een gevarieerde, verse groentesalade. 

De Keuken van Sofie, van maandag 21 tem vrijdag 25 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 21 tem vrijdag 25 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM.

Op donderdag 24 april neemt Sofie onze tennisheldin mee op exotische trip naar Azië. Toen ze de wereld rondtoerde voor WTA toernooien waren Aziatische restaurants in de wereldsteden haar culinaire thuishaven. Bovendien scheerde ze hoge toppen in het dubbelspel met de Japanse Ai Sugiyana. Via haar leerde Kim de Japanse keuken appreciëren. Vandaag bereidt Sofie daarom Kims favoriete Japanse gerecht: kabeljauw Asian style of anders gezegd black cod met edamame bonen.

Tijdens de hoogdagen van haar tenniscarrière hield Kim Clijsters nauwlettend in de gaten wat ze at. Nu hecht ze nog steeds veel belang aan gezonde voeding, maar mag er toch af en toe wat  zoetigheid zijn. Zelf kookt Kim vaak met quinoa en ze is gek op chocolade, kokos en pudding. Vrijdag 25 april stelt Sofie een dessert samen dat al deze ingrediënten verenigt in één zoete zonde. En Kim? Die bewijst dat ze naast een enorm tennistalent ook een goede techniek heeft voor het stuk slaan van kokosnoten… 

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG:

Op maandag 21 april: Op grootmoeders wijze - Verloren brood.

Op dinsdag 22 april: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Gemarineerde tomaat, paddenstoel, crumble van olijf en granité van rucola en Granny Smith.

Op woensdag 23 april: Lievelingsgerecht - Gebakken zeebaars met currysaus en rauwe groentesalade.

Op donderdag 24 april: Op reis - Kabeljauw Asian style (Black Cod met edamame).      

Op vrijdag 25 april: Zoete zonde - Pudding met chocolade, quinoa en kokos. 

DE KEUKEN VAN SOFIE

 

Elke weekdag om 18.05 bij VTM

 

Alle recepten vind je op VTM Koken