Kinderaardappelen: hoe overtuig je kinderen van de aardappel?

zondag, 12 april, 2015 - 11:46

Aardappelen zijn heerlijk knutselmateriaal: treintjes, stempels, popjes. Je kan het er allemaal mee maken. Eén nadeel: opeten doe je niet. Er zijn wel een aantal leuke eetbare knutselalternatieven. De ideale manier om kinderen aardappelen te leren eten. Laten we beginnen met 'patattenstoeltjes'.

 

Ingrediënten / benodigdheden: krielaardappelen of kleine aardappels, een appelboor

Bereiding:

  1. Snij de aardappel doormidden. Snij in zijn kortste doorsnede.
  2. Prik je appelboor in de aardappel zonder door de top te breken
  3. Snij met een mesje door de aardappel tot tegen de appelboor en volg de ronde appelboor zodat je een ring van de aardappel snijdt.
  4. Haal de appelboor (ondertussen aardappelboor) uit de de aardappel en aanschouw je patattenstoeltje.
  5. Je kan ze gewoon koken, maar gebakken in de pan is ook heel lekker. 

 

Een tweede alternatief zijn 'aardappelegeltjes'.

 

Ingrediënten: vastkokende aardappels, peper en zout, olijfolie, zwarte olijfjes (ogen)

Bereiding:

  1. Schil met een dunschiller een punt aan 1 zijde van de aardappel. Laat de schil er op voor de rest. Zo maak je het hoofd van de egel.
  2. Snij dunne plakjes in de aardappel zonder de plakjes van elkaar te snijden. Zo maak je het lichaam van de egel.
  3. Besprenkel de aardappel nu met olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Zet de egels voor 40 minuten op 220°C in een voorverwarmde oven.
  5. Als ze krokant gebakken zijn kan je met stukjes zwarte olijf een neusje en oogjes maken. 

 

Je ziet, je kan meer met een aardappel dan enkel gekookt serveren. Smakelijk!