Kinderaardappelen: hoe overtuig je kinderen van de aardappel?
zondag, 12 april, 2015 - 11:46
Aardappelen zijn heerlijk knutselmateriaal: treintjes, stempels, popjes. Je kan het er allemaal mee maken. Eén nadeel: opeten doe je niet. Er zijn wel een aantal leuke eetbare knutselalternatieven. De ideale manier om kinderen aardappelen te leren eten. Laten we beginnen met 'patattenstoeltjes'.
Ingrediënten / benodigdheden: krielaardappelen of kleine aardappels, een appelboor
Bereiding:
- Snij de aardappel doormidden. Snij in zijn kortste doorsnede.
- Prik je appelboor in de aardappel zonder door de top te breken
- Snij met een mesje door de aardappel tot tegen de appelboor en volg de ronde appelboor zodat je een ring van de aardappel snijdt.
- Haal de appelboor (ondertussen aardappelboor) uit de de aardappel en aanschouw je patattenstoeltje.
- Je kan ze gewoon koken, maar gebakken in de pan is ook heel lekker.
Een tweede alternatief zijn 'aardappelegeltjes'.
Ingrediënten: vastkokende aardappels, peper en zout, olijfolie, zwarte olijfjes (ogen)
Bereiding:
- Schil met een dunschiller een punt aan 1 zijde van de aardappel. Laat de schil er op voor de rest. Zo maak je het hoofd van de egel.
- Snij dunne plakjes in de aardappel zonder de plakjes van elkaar te snijden. Zo maak je het lichaam van de egel.
- Besprenkel de aardappel nu met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Zet de egels voor 40 minuten op 220°C in een voorverwarmde oven.
- Als ze krokant gebakken zijn kan je met stukjes zwarte olijf een neusje en oogjes maken.
Je ziet, je kan meer met een aardappel dan enkel gekookt serveren. Smakelijk!