Kinderpaella: maak van deze klassieker de favoriet van de kinderen!

Kinderpaella: maak van deze klassieker de favoriet van de kinderen!
donderdag, 12 maart, 2015 - 10:32

Om te beginnen halen we er een aantal typische ingrediënten uit die minder aantrekkelijk zijn. Als jouw kroost die ingrediënten net wel lekker vindt, laat ze er dan zeker in! We skippen bijvoorbeeld de schelpdieren,  paprika, chorizo, pikante kruiden en we letten op met een overdaad aan saffraan. Saffraan is trouwens een kruid dat de meeste kinderen in een kleine hoeveelheid wel weten te smaken. Het zit immers ook in rijstpap, rijsttaartjes, …

 

 

Natuurlijk gebruiken we wel lekker veel rijst, erwtjes, kerstomaatjes en kip. Ik deel daarom graag mijn speels kinderpaellarecept. Door er wat extra ingrediënten aan toe te voegen, krijg je een perfecte volwassen paella. Twee vliegen in één klap!

Ingrediënten

500 gr paella rijst, 50 ml tomatenpassata, 100 gr erwten, 1 teentje look fijngesneden, ½ ui fijngesneden, een dubbele kipfilet in kleine stukjes, een paar scampi (ontdarmd & gepeld), kerstomaatjes in verschillende kleuren, limoen in partjes, 1,5l kippenbouillon, peper, zout, saffraan, curry, olijfolie, eventueel 2 mosselschelpjes om mee te eten 

Bereiding 

 1. Maak een mengeling van 1/2tl currypoeder, een snuif zout en 4 draaien van de pepermolen. Smeer hier de kip mee in.
 2. Verhit in een grote pan wat olijfolie en bak hier de de kip in gaar. 
 3. Bak tot mooi gekorst en haal de kip uit de pan en voeg de uien en knoflook toe.
 4. Bak de uien en knoflook glazig.
 5. Voeg de rijst toe en roer goed door.
 6. Als de rijst goed warm geworden is giet er dan kippenbouillon bij tot de rijst onder staat. Voeg ook de tomatenpassata toe.
 7. Voeg enkele saffraandraadjes toe (of 1 potje poeder).
 8. Voeg de erwtjes toe en laat rustig sudderen. Roer regelmatig.
 9. Intussentijd kan je de scampi’s kort bakken in een pan met olijfolie. Voeg ze liever pas op het einde van het recept toe aan je paella om een overheersende smaak te vermijden.
 10. Als de rijst zo goed als gaar is voeg je de kip en de scampi toe.
 11. Maak een mooi bordje klaar en leg nog enkele koude kerstomaatjes in de paella. Deze geven kleur en zullen lekker lauw worden. De kinderen zullen de knapperige tomaatjes ook lekker vinden tussen de zachte paella.
 12. Oppeuzelen! 

 

 

 

 

 

 

Ps: Je kan ook mosselschelpjes gebruiken om mee te eten ipv bestek. Als je wat geknoei aan kan zien… 

Ps: Ik heb hier thuis voor onze kleutertjes de borden voorgemaakt met speelgoeddieren op de rand en gezegd dat deze het avondeten zouden opeten als ze niet snel waren…  De paella is in recordtempo opgegeten.  Een gelukstreffer misschien, want op een andere dag zouden ze aan het spelen gaan ipv eten.  Soms verlies je… maar met deze paella win je vaak!