Koken tegen de sterren op met Ivan Pecnik in De Keuken van Sofie

donderdag, 21 januari, 2016 - 11:21

Ivan is een man die houdt van overdaad. Een varkenshammetje met wortel, spruiten én een mosterdsausje…laat maar komen! Op maandag vliegen we er meteen in met dit nostalgisch gerecht terwijl Ivan gênante jeugdfoto’s bovenhaalt.

Dinsdagavond maak ik normaal gezien een gerecht met ingrediënten die mijn gast niet graag eet. Maar Ivan lust werkelijk alles, dus gooien we het over een andere boeg. Hij wil enorm graag pudding leren maken en samen bereiden we een trifle van peer-appelsienpudding met vanilleslagroom. Zo wandelt Ivan als volleerde pudding-chef de deur uit. ;-)

Woensdag leg ik onze TDSO-ster in de watten met zijn lievelingsgerecht: een soepje van schelpdieren. Een eerbetoon aan de zalige zomers uit zijn jeugd wanneer hij met de hele familie krabben ging vangen in Bretagne.

 

 

Ivan heeft al heel wat landen bezocht en is o.a. verzot op de Australische ‘surf and turf’ gerechten die vis en vlees combineren. Op donderdag maken we een lekkere burger met pijlinktvis, rundsvlees, cheddar kaas,... Even dreigt het mis te lopen wanneer de vlam in een keukenhanddoek schiet, maar we laten ons niet uit het lood slaan.

We sluiten de week af met een eenvoudige en overheerlijke appelroosjestaart. Een dessert dat op Ivans lijf geschreven is, want op de valreep verklapt hij dat Pecnik in het Sloveens zoveel als “ovengebakje” of “soesje” betekent! ;-)

 

Veel kijk-en kookplezier!

X Sofie

 

Maandag: Hammetje met hutsepot en een mosterdsausje

Dinsdag: Trifle van appelsienpudding met peer en vanilleslagroom

Woensdag: Soepje van schelpdieren

Donderdag: Surf and turf burger

Vrijdag: Appelroosjestaart en Luikse koffie