Kookboek - Pure C Kookboek

woensdag, 5 september, 2012 - 13:29
kookboeken

Een concept dat aansloeg, getuige het grote succes en de eerste Michelin-ster die Syrco na anderhalf jaar op zijn naam mocht schrijven. Maar de echte kroon op het werk, de kers op de taart, moet wel het nieuwe kookboek ‘Pure C kookboek’ zijn, dat Sergio Herman, Syrco Bakker en topfotograaf Tony Le Duc vorige week aan ons voorstelden.

Het boek is een combinatie van schitterende Pure C gerechten (zeg gerust ‘sexy gerechjes’), prachtige foto’s van zee, duin en Zeeland en leuke anekdotes.

Bij de voorstelling van het kookboek, met een signature ‘Pura Passion’ cocktail en de heerlijkste hapjes, neemt Sergio Herman het woord. In zijn eigen typische stijl doet hij zijn liefde voor de zee en Zeeland uit de doeken, en hoe hij deze liefde vertaald heeft in het Pure C-concept. Apetrots stelt hij Syrco Bakker voor, die ietwat zenuwachtig stamelt dat hij eigenlijk liever “met zijn handen en zijn smaak praat”. Naast de 18 uren die hij werkt, heeft hij nog tijd gemaakt om zijn creaties prijs te geven in dit boek, soms om 7u ’s morgens zijn zus uit het bed trommelend om te noteren wat hij te vertellen heeft rond zijn gerechten.

Fotograaf Tony Le Duc licht bij dat hij voor dit boek weken gelogeerd heeft in het Strandhotel, om helemaal te kunnen opgaan in de sfeer van Pure C. En dat merk je. De cover van het boek is enkel een foto van de zee (pure sea – Pure C, heb je’m?) en een gouden balk (herinner je je Midas?) te zien. En dan is er ook nog het gouden ticket: in elk boek zal een gouden kaart met een krablaagje zitten, waarmee je Willy Wonka-gewijs een lunch bij Pure C kan winnen. Voor iedereen die het boek aanschaft ook een bijgeleverd cd-tje met de typische loungy muziek die in het restaurant gespeeld wordt.

Sergio, Syrco en Tony hebben er echt alles aan gedaan om van dit boek het perfecte ‘Pure C kookboek’ te maken… En toen liep het mis! Nadat de eerste druk van 6.500 exemplaren werd er een drukfout ontdekt op pagina 205: een volledig blanco pagina. Tijdens de persconferentie clever gebruikt om een persoonlijke boodschap van de 3 in neer te pennen, maar met de “alleen de perfectie”-gedachte in het achterhoofd werd de rest van de oplage vernietigd. Een nieuwe druk is vanaf 15 oktober te vinden in de winkel, of nu al voor te stellen op de website van de culinaire uitgeverij van het boek Minestrone. Een echte aanrader als je ’t ons vraagt.

Een fotoverslag van de persvoorstelling vind je hier.