Kopzorgen om croissants in De MeesterBakker

woensdag, 16 mei, 2012 - 09:51

Voor het originele format van De MeesterBakker, The Great British Bake Off, was het vorige week feest: het bakprogramma haalde een Gouden Roos in de categorie lifestyle binnen. Maar ook in de volgende aflevering van onze eigen Vlaamse De MeesterBakker, op woensdag 16 mei 2012, is het vanaf 21.25 feest: het feestgevoel van een zondags ontbijt met koffiekoeken en een nostalgisch vieruurtje met éénmanstaartjes staan centraal in aflevering 7.

‘Ter Groene Poorten’, de bakkers- en hotelschool in Brugge waar ook juryleden Bernard en Sofie school liepen, is de setting voor de eerste opdracht van de 7de aflevering van De MeesterBakker. Als technische proef hebben Bernard en Sofie deze week voor de bereiding van de klassieker onder de koffiekoeken gekozen: de croissant. Die lijkt misschien eenvoudig te maken, maar het is zonder twijfel de moeilijkste test die de kandidaten tot nog toe voorgeschoteld kregen. Zelf het bladerdeeg maken en dat deeg dan nog eens goed in laagjes krijgen, blijkt niet evident. 

Na de technische proef volgt nog een tweede waarin de 6 overgebleven bakkers hun creativiteit kunnen botvieren op 2 verschillende soorten éénmansgebakjes. De MeesterBakker van de voorbije week, Jurgen, gaat voor een frambozen- en een zwarte woudtaartje terwijl Nancy, die vorige week al wat achteraan bengelde, haar beste beentje voorzet met een taartje op basis van Poire William. Ook Eddy duikt de drankkast in met een pisang-ambongebakje met kiwi. Wie slaagt erin de smaakpapillen van de juryleden te prikkelen?