Kunnen de MeesterBakkers een soezentoren bouwen?

maandag, 30 april, 2012 - 17:13

Woensdag staan onze thuisbakkers alweer voor enkele grote uitdagingen tijdens aflevering 5 van ‘De MeesterBakker’. Ook deze week worden ze door juryleden Sofie Dumont en Bernard Proot uitgedaagd om een klassiek én een creatief bakwerk af te leveren. Wie het meeste indruk weet te maken op de jury mag zich voor minstens een week ‘De MeesterBakker’ noemen. Wie er het minste van bakt, ziet een einde komen aan het bakavontuur.

De klassieker van de week: Flan Brésilienne

Sofie en Bernard nemen de kandidaten mee naar waar het voor henzelf allemaal begon: de legendarische banketbakkerij Wittamer. Paul Wittamer staat gekend als dé patissier van België en is sinds 2000 ook hofleverancier. Ze verzorgden onder andere de bruiloftstaart van Filip en Mathilde. De thuisbakkers zijn duidelijk onder de indruk wanneer ze het atelier binnen stappen en willen dan ook het beste van zichzelf geven. Ze beseffen als geen ander dat een goeie Flan Brésilienne maken geen evidentie is. Jurgen en Mariella hebben alvast elk hun eigen mening over hoe het deeg voor de taart moet bereid worden, terwijl bij Nancy alles vliegensvlug lijkt te gaan. Ook het karamelliseren van de nootjes en de baktijd van de taart zorgen voor de nodige verwarring. Juryleden Sofie en Bernard beoordelen de taarten niet enkel op smaak, maar ook op het uitzicht…

Een soezentoren als creativiteitsopdracht

Terug in de oude chocoladefabriek krijgen de thuisbakkers een uitdaging van formaat voorgeschoteld. Ze krijgen 4 uur de tijd om zich helemaal uit te leven in de soezen en een heuse soezentoren te bereiden die er niet enkel goed uitziet en stevig is maar bovendien ook voldoende varieert van smaak. Terwijl sommige kandidaten een ambitieuze constructie voor ogen hebben, doen anderen het dan weer iets bescheidener aan. Welke kandidaat maakt de mooiste en de lekkerste soezentoren?