La Chouffe mascotte Marcel na 9 maanden teruggevonden

maandag, 1 juli, 2013 - 15:46

In augustus 2012 vierde Brasserie d’Achouffe haar 30e verjaardag. Een paar weken later werd Marcel Chouffe, de mascotte van de brouwerij, gestolen. Een prachtig in hout uitgesneden kabouter van 200 kg werd ’s nachts in Houffalize van zijn sokkel gehaald. De medewerkers van de brouwerij, de gemeente, fans en buurtbewoners gingen op zoek naar de daders en er werden acties opgezet, maar het duurde 9 maanden vooraleer een teken was van Marcel.

Afgelopen week ontving Brouwerij d’Achouffe een e-mail uit Nederland, meer bepaald van een landbouwbedrijf uit Hilvarenbeek bij Tilburg, met daarin wel zeer heugelijk nieuws. De kabouter Marcel was opgemerkt door een van de medewerkers die op het landgoed aan het werk was. Vermoedelijk werd Marcel daar gedumpt of is hij daar van de wagen gevallen. Het landbouwbedrijf vond het zo’n mooie kabouter dat ze hem voor de ingang van hun bedrijf plaatsten. Tot de lokale houthandelaar de opmerking maakte “die kabouter is handgemaakt en zo uniek, daar moet ik het fijne van weten”. Hij ging op zoek en ontdekte al snel dat het om Marcel ging. Een kabouter met veel passie en liefde uit hout gesneden door de Hasseltse-Ardeense kunstenaar Joost Vanvoorden. De houthandelaar nam contact op met Brasserie d’Achouffe en na uitwisseling van foto’s, kon de brouwerij Marcel identificeren.

Chris Bauweraerts, bezieler van Brouwerij d’Achouffe, en alle medewerkers van de brouwerij zijn heel opgetogen dat Marcel terecht is en brengen hem weldra terug naar zijn oude plaats. Neef Malcolm McChouffe zal Marcel vergezellen aan de N30.