Last minute kerstmenu

woensdag, 21 december, 2011 - 16:14
menu's

Hapjes
Hapje met aardappel, geitenkaas en gerookte zalm

Zoet-zuur-zoute tomaatjes

Pitapizzaatjes

Voorgerecht
Mousse van tomaat, paprika en gedroogde gandaham

Hoofdgerecht
Gekonfijte kabeljauw met een crème van prei

Aardappel met garnalen

Nagerecht
Ricottamousse met sinaasappel
 


Boodschappenlijstje (voor 4 pers)

Zuivel

  • 1 bol mozzarella 
  • zachte geitenkaas
  • 4 dl room
  • boter
  • 1 potje zure room
  • 2 eieren
  • 250 gr ricotta

Brood en gebak

  • 4 pitabroodjes
  • amarettikoekjes

Fruit en groenten

  • 3 tomaten
  • 1/2de bakje champignons
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 8 Ratte aardappelen
  • 4 grote Bintjes aardappelen
  • 1 komkommer
  • 2 chilipepers
  • potje basilicum
  • potje koriander
  • potje bieslook
  • rozemarijn
  • look
  • 3 stengels prei
  • bakje waterkers

Vlees en vis

  • Gerookte zalm
  • Gandaham
  • 4 stukken kabeljauwhaasje van 150 gr
  • 200 gr grijze garnalen

Droge voeding

  • kappertjes
  • olijfolie
  • druivenpitolie
  • oregano
  • peper
  • (grof) zout
  • tomatenpuree
  • suiker
  • 5 gelatineblaadjes
  • 1 brik paprikasoep
  • kippenbouillon
  • nootmuskaat

Voorbereiding (+/- 3 uur):

  • Maak de mousse van ricotta voor het dessert klaar en zet in de koeling
  • Kook de aardappelen voor het hapje met aardappel, geitenkaas en gerookte zalm gaar, en de aardappelen voor het hoofdgerecht. Hol de bintjes uit, en maak de puree. Zet klaar in een ovenschotel
  • Bereid de mousse van tomaat en paprika voor en zet in de koeling
  • Snij de groentjes voor de pitapizzatjes en de mousse van tomaat en paprika, droog de gandaham in de oven (of microgolf)
  • Prepareer de kabeljauw en zet klaar in een ovenschotel in de koeling, snij de kruiden en chilipepers voor en maak de crème van prei
  • Maak de zoet-zuur-zoute tomaatjes

Tijdens het diner

  • Maak de pitapizzatjes en zet in de oven
  • Dien de tomaatjes op
  • Bak de aardappeltjes en werk af.
  • Dien de pitapizza'tjes en de aardappeltjes op
  • Als de hapjes bijna op zijn, zet de kabeljauw in de oven
  • Dien het voorgerecht op
  • Tien minuten voor de kabeljauw klaar is, zet je de aardappelen mee in de oven en warm je de crème van prei op in een potje op het vuur. Roer regelmatig
  • Dien het hoofdgerecht op
  • Verkruimel de amaretti-koekjes en dien het dessert op

Veel succes en laat het smaken!