Last minute kerstmenu
woensdag, 21 december, 2011 - 16:14
Hapjes
Hapje met aardappel, geitenkaas en gerookte zalm
Zoet-zuur-zoute tomaatjes
Pitapizzaatjes
Voorgerecht
Mousse van tomaat, paprika en gedroogde gandaham
Hoofdgerecht
Gekonfijte kabeljauw met een crème van prei
Aardappel met garnalen
Nagerecht
Ricottamousse met sinaasappel
Boodschappenlijstje (voor 4 pers)
Zuivel
- 1 bol mozzarella
- zachte geitenkaas
- 4 dl room
- boter
- 1 potje zure room
- 2 eieren
- 250 gr ricotta
Brood en gebak
- 4 pitabroodjes
- amarettikoekjes
Fruit en groenten
- 3 tomaten
- 1/2de bakje champignons
- 20 kerstomaatjes
- 2 sinaasappels
- 1 citroen
- 8 Ratte aardappelen
- 4 grote Bintjes aardappelen
- 1 komkommer
- 2 chilipepers
- potje basilicum
- potje koriander
- potje bieslook
- rozemarijn
- look
- 3 stengels prei
- bakje waterkers
Vlees en vis
- Gerookte zalm
- Gandaham
- 4 stukken kabeljauwhaasje van 150 gr
- 200 gr grijze garnalen
Droge voeding
- kappertjes
- olijfolie
- druivenpitolie
- oregano
- peper
- (grof) zout
- tomatenpuree
- suiker
- 5 gelatineblaadjes
- 1 brik paprikasoep
- kippenbouillon
- nootmuskaat
Voorbereiding (+/- 3 uur):
- Maak de mousse van ricotta voor het dessert klaar en zet in de koeling
- Kook de aardappelen voor het hapje met aardappel, geitenkaas en gerookte zalm gaar, en de aardappelen voor het hoofdgerecht. Hol de bintjes uit, en maak de puree. Zet klaar in een ovenschotel
- Bereid de mousse van tomaat en paprika voor en zet in de koeling
- Snij de groentjes voor de pitapizzatjes en de mousse van tomaat en paprika, droog de gandaham in de oven (of microgolf)
- Prepareer de kabeljauw en zet klaar in een ovenschotel in de koeling, snij de kruiden en chilipepers voor en maak de crème van prei
- Maak de zoet-zuur-zoute tomaatjes
Tijdens het diner
- Maak de pitapizzatjes en zet in de oven
- Dien de tomaatjes op
- Bak de aardappeltjes en werk af.
- Dien de pitapizza'tjes en de aardappeltjes op
- Als de hapjes bijna op zijn, zet de kabeljauw in de oven
- Dien het voorgerecht op
- Tien minuten voor de kabeljauw klaar is, zet je de aardappelen mee in de oven en warm je de crème van prei op in een potje op het vuur. Roer regelmatig
- Dien het hoofdgerecht op
- Verkruimel de amaretti-koekjes en dien het dessert op
Veel succes en laat het smaken!