Le Salon Du Chocolat komt naar Brussel!

dinsdag, 14 januari, 2014 - 14:52

Ambachtslui zoals Joost Arijs, Dominique Persoone en Pierre Marcolini worden internationaal geroemd. Leonidas, Godiva en Neuhaus hebben winkels in alle grote metropolen. Merken zoals Callebaut leveren aan sterrenchefs van Brussel over Bangkok tot Melbourne aan de andere kant van de wereld. Ja België en chocolade gaan hand in hand. Le Salon Du Chocolat is zondermeer het grootste chocolade-evenement ter wereld. Meer dan een miljoen mensen bezoeken alle beurzen per jaar. Na doortochten in Seoul, Tokyo, Caïro, Shanghai, Beijing, Londen, Parijs en Moskou is het nu eindelijk de beurt aan Brussel.

 

Chocoladeliefhebbers reserveren het tweede weekend van februari best in hun agenda, want het programma oogt veelbelovend. Eerst en vooral zijn er dagelijks modeshows met jurken … uit chocolade. Verder worden er demonstraties gegeven door beroemde Belgische chefs, chef-patissiers en chocolatiers. Ze delen hun tips en tricks, hun technieken en recepten. Bart de Poorter (Pastorale **), Les Frères Thomaes (Château de Mylord **), Claude Sénèque (Leonidas), Dominique Persoone (The Chocolate Line), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **) en Pierre Marcolini zijn maar enkele van de ronkende namen. Verder is er een bibliotheek met de meest recente literatuur. Kinderen kunnen zich uitleven in “Chocoland”. Uiteraard zijn er ook een aantal ateliers, waaraan bezoekers kunnen deelnemen om hun chocolade skills nog verder te verfijnen. Daarnaast zijn er exposities, tentoonstellingen, signeersessies en valt er natuurlijk veel chocolade te proeven.

 

Zoek je nog een originele familieuitstap, dan is dit chocoladefeest misschien wel iets voor jouw gezin! Laat jouw man pralines voor je maken in een atelier, stuur je kinderen naar het Chocoland en ga zelf luisteren naar Dominique Persoone of Pierre Marcolini! Sluit samen af in de lounge en proef van de gemaakte pralines. Amusement verzekerd!

Alles vindt plaats in Tour & Taxis, Brussel, tijdens het weekend van 7 tot 9 februari. De toegangsprijzen variëren van 8 tot 10 euro en er bestaan speciale family packs voor 25 euro.

 

 

Krijg je nu al zin in chocolade? Ontdek onze heerlijke recepten!

Chocoladetaart

Witte chocolademousse

Chocolade-bananentaart