Lekkere gerechten én bijpassende wijn in De Keuken van Sofie met Sepideh

woensdag, 16 september, 2015 - 11:37

Sofie is in haar nopjes met haar souschef in de week van maandag 21 september 2015. Een vrouwelijke sommelier had ze namelijk nog nooit in haar keuken, maar daar gaat Sepideh Sedaghatnia verandering in brengen. Een week lang heeft Sofie de eer om te koken met Sepideh: sommelier van het jaar in 2014, eigenares van een gastrobar in Antwerpen en bij het grote publiek voornamelijk bekend als jurylid in Mijn Pop-uprestaurant!.

Op maandag 21 september staat Sofie meteen te springen om terug te keren naar de Iraanse roots van Sepideh, wat ‘zonsopgang’ blijkt te betekenen in het Perzisch. De kookgaste bracht immers een groot deel van haar jeugd door in Iran. Samen bereiden Sofie en Sepideh een tahchin of Iraanse rijstschotel met kip. En aangezien Sofies gaste sommelier is, kan dit gerecht niet zonder aangepaste wijn. Speciaal voor Sofie en de kijkers legt Sepideh in een notendop uit hoe je moet wijnproeven.

 

De Keuken van Sofie, van maandag 21 september tem vrijdag 25 september<br />
2015 om 18.00 bij VTM.

 

De eerder passievolle souschef bekent dat ze absoluut geen fan is van passievruchten en de toevoeging van room in veel gerechten te zwaar en overbodig vindt… en net daarom maakt Sofie op dinsdag een zanddeegtaart ‘uit 1001 nacht’ met passievruchtenroom en ander exotisch fruit. Een absolute favoriet voor Sepideh is dan weer zeebaars. Daarom bereidt Sofie op woensdag voor haar zeebaars in papillot met krielaardappeltjes en groene sla. Bovendien verrast ze Sepideh nog met een lekker hapje op basis van watermeloen.

Hoewel Sepideh afkomstig is van Iran en er veel over te vertellen heeft, is Italië ook een van haar culinaire topbestemmingen. De sommelier is fan van de puurheid van de smaken en ingrediënten van die keuken. De twee dames kiezen voor gegrilde sardientjes met pastasalade van artisjok, tomaat en olijven. Sepideh wil Sofie bedanken voor de gastvrijheid en dat met het zwarte goud uit haar thuisland: Iraanse kaviaar. De week afsluiten op vrijdag 25 september doen ze met vis köfte of visballetjes met hummusdip, crème-au-beurre-cakejes met citroen en het lievelingsfruit van de souschef verwerkt in een frisse cocktail: watermeloenpunch.