Let's get wild in de Keuken van Sofie

vrijdag, 22 november, 2013 - 15:17

Op maandag 25 november kookt Sofie een budgetvriendelijke ovenschotel van everzwijngehakt, bloemkool en gegratineerde bintjes. Een gewilde klassieker tovert ze op je bord op dinsdag 26 november: fazant met gebakken witloof, cognac-crèmesaus en corne de gatte-aardappelen. Koken met kids doet Sofie op woensdag 27 november. Samen met de twaalfjarige Ynse uit Herentals maakt ze wilde eendenborst met appelsiensaus en sesamkroketten. De jonge hulpkok was alvast vereerd door de samenwerking met Sofie. 

Ynse: “Op vakantie in Frankrijk heb ik voor het eerst eendenborst gegeten. Ik vond het zo lekker dat ik het graag zelf wil kunnen klaarmaken, en daarom vroeg ik dit aan Sofie. In plaats van een gewone eendenborst, leert ze me zelfs wilde eend te maken. Ik vond het echt super om eens met een échte topchef te mogen koken.”

Op donderdag 28 november staat een gezonde carpaccio van gebakken hertenfilet met veldsla, kweepeer en aardpeer op het menu en op vrijdag 29 november gaat Sofie voor een lekker wild dessert: rijstpap met kweepeer, witte chocolade en gekarameliseerde pompoenpitten.

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG:

  • Op maandag: Sofie let op de centen - ovenschotel van everzwijngehakt, bloemkool en gegratineerde bintjes.
  • Op dinsdag: Sofie goes classic - fazant met gebakken witloof, cognac-crèmesaus en corne de gatte-aardappelen.
  • Op woensdag: Sofie kookt met kids - wilde eendenborst met appelsiensaus en sesamkroketjes.
  • Op donderdag: Sofie let op de lijn - carpaccio van gebakken hertenfilet met veldsla, kweepeer en aardpeer.
  • Op vrijdag: Sofie met een korstje - rijstpap met kweepeer, witte chocolade en gekarameliseerde pompoenpitten.