Lindsay haalt titel binnen, Eddy moet biezen pakken

donderdag, 17 mei, 2012 - 11:29

Nog 6 thuisbakkers stonden paraat om in aflevering 7 van De MeesterBakker, op woensdag 16 mei 2012, hun beste bak-beentje voor te zetten. Het thema waar alles om draaide waren de zondagse lekkernijen: van de traditionele croissant tot creatieve éénmansgebakjes.
De klassieker van deze week was een ware uitdaging. Hoe ogenschijnlijk makkelijk een croissant wel lijkt, des te moeilijker hij is om goed te maken. Zelfs Sofie en Bernard vonden de creatie van deze klassieker een zeer moeilijke proef. Voor Nancy, Eddy, Elke, Jurgen, Ellen en Lindsay was het puffen en zweten geblazen in één van de klaslokalen van Ter Groene Poorten in Brugge. Vooral de laagjes, onontbeerlijk bij een degelijke croissant, bleken het struikelblok. Opnieuw was het de primus van de klas, Jurgen, die het best scoorde in deze proef, al was hij niet helemaal tevreden met zijn resultaat.
Terug in het MeesterBakker-atelier was het tijd voor de creativiteitstest. Op het menu stonden twee éénmansgebakjes. Ook hier werd het kaf van het koren gescheiden. Lindsay, Elke, Ellen en Jurgen overklasten hun tegenkandidaten met hun pateekes. Voor Eddy en Nancy was het een maatje te veel. Zij bengelden na deze proef dan ook onderaan in het 'klassement'. Geen wonder dat één van hen de keuken moest verlaten. Na wat wikken en wegen, besloten Sofie en Bernard om Eddy, die overduidelijk een off-day had, te laten gaan. Lindsay ging met de weektitel van De MeesterBakker aan de haal.