Lisa Calcus van "Les Gribaumonts" is de BRU Ladychef of the Year 2012

Lisa Calcus van "Les Gribaumonts" is de BRU Ladychef of the Year 2012
dinsdag, 24 januari, 2012 - 11:32

De eer komt toe aan de Waalse Lisa Calcus met haar restaurant Les Gribaumonts in Bergen. Lisa werd overtuigend verkozen door het publiek en door een professionele jury van journalisten. Ze is daarmee de eerste Waalse laureate sinds Arabelle Meirlaen van restaurant Li Cwerneu in 2008 Lady Chef of the Year werd. In 2009 werd Lisa reeds bekroond met de titel “Jonge Topchef van Wallonië” en in de jongste Gault & Millau behaalde ze een score van 16/20.
Met de leeftijd van 39 jaar zet Lisa Calcus de trend van de jeugdige en moderne chef duidelijk voort. Net als Lisa’s voorgangster Yanaika Skrzyszkowiak waren ook Ingrid Neven van restaurant Pazzo (Lady Chef 2010) en Sofie Dumont van restaurant Les Eleveurs (Lady Chef 2009) prille dertigers. “Na mijn opleiding aan de hotelschool in Namen heb ik meteen mijn eigen restaurant geopend. Het was niet gemakkelijk, maar met de steun van mijn man en mijn ouders is het me zonder al te veel kleerscheuren gelukt”, aldus Lisa Calcus.
De BRU Lady Chef of the Year gaat steeds op zoek naar een chef met topklasse, die staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken.