Mathias Coppens en Sofie experimenteren met een bierblik in de oven...

donderdag, 15 oktober, 2015 - 10:08

Op maandag neem ik hem mee naar zijn jeugd. Hij herinnert zich vooral kip en een lekkere bolognaise saus. Ik ben meteen verkocht en kies ervoor om de bolognaisesaus te gebruiken in een ravioli. Het wordt al snel duidelijk dat Mathias niet echt een keukenprins is, want na een gevecht met een ui moet ik al de verbandkist bovenhalen ;-)

Dinsdag hoor ik dat hij niet zo happig is op quiche… Ik daag hem uit en ga een culinair experiment aan: we maken een quiche met brie, chipolata worsten en hanenkam paddenstoelen.

 

 

Mathias is verzot op Oosterse smaken, dus een dag later verwen ik hem met een eenvoudig maar zeer smaakvol gerecht: zalm in sesamkorst met paksoi, knolselder en kokosroom. Ondertussen vertelt Mathias in geuren en kleuren over het experiment met stelten dat onlangs verkeerd afliep.

Donderdag laten we ons inspireren door Afrikaanse kipgerechten. Ik stel hem voor om samen een sappige kip klaar te maken op een bierblik...

 

 

 

Tot slot zetten we het “Goed Weekend” in met hartige maïs chili koekjes, avocado-kokosnoot roomijs én een hydraterend avocadomasker waarmee Mathias zijn gezicht kan insmeren. En zo gaat onze immer lachende presentator groen het weekend in. ;-)

Veel kijk- en kookplezier!

 

X Sofie

 

Het weekmenu van Mathias

Op maandag 19/10: Op Grootmoeders wijze - Ravioli met bolognaise, mozzarella en gepofte tomaat.

Op dinsdag 20/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Quiche met chipolata, brie, girolles en mosterdsla.

Op woensdag 21/10: Lievelingsgerecht - Zalm in sesamkorst met paksoi, knolselder met kokosroom.

Op donderdag 22/10: Op reis - Spicy chicken op een bierblik gegaard met basmatirijst.

Op vrijdag 23/10: Goe weekend - Hartige maïskoekjes met chili, avocadoroomijs met kokosroom én avocadomasker.