Megavino verliest Belgische wijnen niet uit het oog

vrijdag, 21 oktober, 2011 - 10:36
wijntips

Vooral Franse wijn of Spaanse cava kan ons bekoren. Dat blijkt uit cijfers van de wijnbeurs Megavino en het marktonderzoeksbureau AC Nielsen. Vanaf vandaag tot 24 oktober kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen op de wijnbeurs Megavino. Dat Belgen niet vies zijn van een glaasje rosé of rood is duidelijk.

Tussen 2010 en juli 2011 dronken we maar liefst 77.407.000 liter wijn. Dat is een lichte stijging van 1,07%. Megavino, dat zich profileert als het grootste wijnsalon van de Benelux, staat dit jaar dan ook in het teken van het Europese wijnland bij uitstek, Frankrijk. De organisatie hoopt dit weekend opnieuw minstens 25.000 bezoekers naar Paleis 3 van Brussels Expo te lokken.

Toch heeft de wijnbeurs ook oog voor wijn van eigen land want Belgische wijn zit eveneens in de lift. Voor de allereerste keer zullen er enkele 'prijsbeesten' present zijn. Onder andere Chardonnay Meerdael uit Oud-Heverlee zal aanwezig zijn, de eerste Belgische schuimwijn die erin geslaagd is een 'great gold medal' weg te kapen op het internationale wijnconcours Mondial van Brussel. Ook de Château Bon Baron uit Lustin, die vorige maand werd verkozen tot beste Belgische rode wijn door onze nationale sommeliers, kan tijdens Megavino volop geproefd worden.