Met pasta van Barilla® gaan plezier en welzijn hand in hand

dinsdag, 2 augustus, 2011 - 13:51

Voor een algeheel welbevinden is niets zo belangrijk als een gezonde voeding. Gevarieerd en evenwichtig, moet zij de inbreng van alle vereiste voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft garanderen: koolhydraten waaruit 55% van de dagelijkse calorieëninbreng moeten bestaan, maar ook eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en water.

De keuken uit het Middellandse Zeegebied is een voorbeeld van een gezonde voeding en de paste neemt er een belangrijke plaats in! Bereid met de typische ingrediënten uit het Middellandse Zeegebied, is pasta op voedingsgebied een evenwichtig bestanddeel. Het is perfect voor de lunch en het diner. De energie uit koolhydraten (langzame suikers) is essentieel voor het functioneren van het lichaam en de hersenen. Deze komt gedurende de dag beetje bij beetje vrij, afhankelijk van de behoefte.

Pasta maakt deel uit van de aanbevelingen van de diëtisten en voedingsdeskundigen: 95% van hen raadt pasta aan en 72% doet dat in het kader van een dieet*. Barilla helpt mensen beter te leven door hen elke dag weer welzijn en eetplezier te bezorgen dankzij kwaliteitsproducten voor alle gelegenheden en smaken.

Al sinds 1877 ijvert Barilla om steeds meer gevarieerde en evenwichtige producten aan te bieden. Met een luisterend oor voor de consument en een evenwichtige voeding in het achterhoofd, innoveert Barilla door gamma’s te creëren die ons welzijn ten goede komen, zoals het gamma Integrale (pasta op basis van volkorenmeel) of het gamma Glutenvrij.

Welke voedingsvoorkeuren ook, in dit gevarieerde aanbod vindt iedereen zijn gading.

 

VOLKORENPASTA

Volkorenproducten hebben een steeds grotere plaats in een gezonde en evenwichtige voeding. Dankzij hun hoge gehalte aan vezels, geeft de pasta Barilla Integrali 100% Volkorenmeel, zoals alle volkorenproducten, een snel en duurzaam gevoel van verzadiging. Ze bevat twee keer zoveel vezels als de standaardpasta en 100g van Barilla Integrali 100% Volkorenmeel geeft meer dan 20% van de noodzakelijke dagelijkse inbreng aan vezels.

Pasta van volkorenmeel biedt tevens meer vitaminen en minerale zouten. 

 

 

GLUTENVRIJ

Het gamma glutenvrije pasta van Barilla werd ontwikkeld dankzij een exclusief recept van witte maïs, gele maïs en rijst. Drie zorgvuldig geselecteerde granen die van nature glutenvrij zijn. De totstandbrenging van het gamma vergde meerdere jaren onderzoek en ontwikkeling om de beste industriële technologie te vinden en een recept te creëren dat de smaak van de klassieke Barilla-pasta en de “al dente”-kwaliteit respecteert.

Barilla kreeg het certificaat Glutenvrij van de Italiaanse coeliakievereniging en mag het label met de doorkruiste tarweaar dragen.

Wie glutenintolerant is of gewoon de voorkeur geeft aan glutenvrij, kan dankzij de glutenvrije pasta van Barilla toch genieten van een echt bord Italiaanse pasta, zonder de gluten. Deze ontwikkeling van glutenvrije Barilla-pasta is alweer een voorbeeld van het engagement van de Groep voor het welzijn van de consument: respect voor zijn voedingsvoorkeuren en promotie van pasta als basis van het mediterrane dieet. 

 

 

 “WIST U DAT?”

Net als alle andere pasta’s van Barilla zitten de gamma’s INTEGRALE en Glutenvrij verpakt in karton dat gemaakt is van 100 % recycleerbare vezels. *(Bron: Vivactis Mailcall, maart 2007 – 80 interviews, 60 diëtisten et 20 voedingsdeskundigen)

 

De Barilla-groep

Barilla werd 140 jaar geleden in Parma opgericht vanuit een winkel die brood en pasta maakte en behoort vandaag tot de top van de Italiaanse voedingsgroepen: marktleider voor pasta in de wereld, voor pastasauzen in continentaal Europa, voor bakkersproducten in Italië en de sector van het knäckebröd in Scandinavië. De Barilla-groep heeft 28 fabrieken (14 in Italië en 14 in het buitenland) en exporteert naar meer dan 100 landen. De fabrieken zetten elk jaar zo’n 1 700 000 ton voedingsproducten om die worden geconsumeerd aan tafels over de hele wereld onder de volgende merknamen: Barilla, Mulino Bianco, Harrys, Pavesi, Wasa, Filiz, Yemina e Vesta, Misko, Voiello, Academia Barilla.

Toen in 1877 de eerste winkel de deuren opende, concentreerde Pietro Barilla zich op het maken van goed eten (‘Good Food’). Vandaag is dit geëvolueerd naar een unieke manier van zakendoen voor de Barilla-groep: ‘Good for You, Good for the Planet’.

‘Good for You’ (Goed voor u) betekent voortdurend onze producten verbeteren, mensen motiveren om een gezonde levensstijl aan te nemen en de toegang tot voedsel en sociale inclusie bevorderen. ‘Good for the Planet’ (Goed voor de planeet) betekent het promoten van duurzame toeleveringsketens en het verminderen van de hoeveelheid CO2 die we uitstoten en water dat we tijdens de productie verbruiken.

Voor meer informatie: www.barillagroup.com