Mijn Pop-Uprestaurant: bezoek Jaro & Hanne en wandel de VTM Koken Smaakroute

woensdag, 4 juni, 2014 - 13:31

Wie het Brusselse Pop-Uprestaurant “Sticks en Stones” bezoekt, hoeft niet ver te lopen om lekkere adresjes te vinden. Op wandelafstand van het Muntplein vind je tal van culinaire hotspots. Op het drukke Brouckèreplein vind je het historische Grand Café (en Hotel) Métropole. Naast een luxueus hotel is het ook een stijlvol café. Het pand werd volledig gerestaureerd en straalt de pracht en praal van de 19de eeuw uit. Ga er langs voor een koffie, een pintje of blijf er slapen.


Steek de straat over en wandel richting de Baksteenkaai, ook bekend als de Vismarkt. Wil je proeven van overheerlijke ambachtelijke ijsjes, dan is Comus het adres! Op hetzelfde plein opende de West-Vlaming Frederic Blondeel een nieuwe chocoladewinkel. Deze West-Vlaming gebruikt enkel met zorg uitgekozen chocolade als basisproduct en dit vertaalt zich uiteraard in overheerlijke pralines. Je kan er tevens genieten van een lekker kopje koffie.

Wandel je naar het Sint-Katelijneplein, dan kom je terecht in een culinair walhalla. De laatste jaren schoten de hotspots als paddenstoelen uit de grond. Over paddenstoelen gesproken, bezoek Champigros in de Sint-Katelijnestraat. Naast diverse delicatessen heeft deze winkel een ruim aanbod aan lekkere verse paddenstoelen.  Al meer dan zestig jaar is dit de place-to-be voor wie op zoek is naar cantharel, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, hoorns des overvloed en nog veel meer. Recht tegenover hen vind je nog zo’n klassieker: Noordzee. Pootje baden kun je er niet, maar wel proeven van allerhande lekkere vis. Ze hebben zelfs een buitenbar, waar je oesters en andere lekkernijen kunt eten. Heb je dorst gekregen van al dat eten? De Monk, naast Champigros, is een begrip. Deze bruine kroeg beschikt naast een prachtig interieur en goedkope spaghetti over een zeer interessante en gevarieerde bierkaart.Om de hoek, op de Oude Graanmarkt, huist Crèmerie de Linkebeek. Dit is de hemel op aarde voor kaasliefhebbers. Hun assortiment is ronduit indrukwekkend. De buurt rond het Sint-Katelijneplein heeft verder nog veel te bieden: bakker Chez Charli, de Aziatische supermarkt en de Aziatische bakker St Anny Food.

Ga richting de Grote Markt. Oppassen geblazen, want de toeristenvallen zijn hier schering en inslag. Wat valt dan wel te vermelden? Allereerst Le P’tit Normand in de Tarborastraat. En “P’tit” mag je letterlijk nemen. Dit slagerijtje is piepklein, maar is gespecialiseerd in zwarte en witte pensen en alle andere soorten worsten. Heb je liever iets zoet, wandel dan een beetje verder naar Maison Dandoy. Koekjes, koekjes én nog eens koekjes, dat is de samenvatting van dit huis. De aanstekelijke geur, het authentieke interieur en de overdaad aan de biscuits maken dit tot één van onze favoriete plekjes.

Steek de Grote Markt over en ga links de Heuvelstraat in. Zo kom je bij de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Gewoon wandelen door deze galerijen is al de moeite. Toch heeft de locatie nog meer te bieden. De bekendste chocolatier van Franstalig België, Pierre Marcolini, heeft er bijvoorbeeld een stijlvolle winkel. De chocolatier Laurent Gerbaud koos dan weer de oude cinemazaal uit voor zijn winkel. De bekendste patissier van het Noord-Franse Rijsel, Meert, vestigde zich tenslotte ook in deze gallerij. Proef zijn macarons of taartjes! Dwars de gallerij en net buiten vind je A La Mort Subite, waar je een lekkere Kriek of Geuze kan drinken, al dan niet met een smakelijke boterham. Van hier uit ben je op vijf minuten terug aan het Pop-Uprestaurant Sticks & Stones.


Brussel is groot, erg groot, maar laat je met deze wandeling (
download hier) onderdompelen door deze grootstad en ontdek al het lekkers!  


DOWNLOAD of PRINT de wandeling: link.

 

Meer over Mijn Pop-Uprestaurant! in Brussel.