Mijn Pop-uprestaurant! - de eerste individuele proeven

dinsdag, 11 maart, 2014 - 14:02

Vorige week konden de duo’s zelf ondervinden dat een ijzersterk concept niet zomaar uit de lucht komt gevallen. Er moet voortdurend over nagedacht en aan gesleuteld worden tot het volledige plaatje klopt. Maar een goede pop-up is meer dan een sterk concept. Lekkere gerechten en een vlotte bediening zijn essentieel. In aflevering 3 van Mijn Pop-uprestaurant! testen Sergio Herman en Sepideh Sedaghatnia hoe de kandidaten het er individueel van afbrengen achter het fornuis of in een overvolle zaal.

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

Sergio neemt alle koks mee op een intensieve kookstage in Brussel. Deborah uit Hasselt is niet van plan om de jury een tweede keer met haar culinaire probeersels te confronteren en gaat op zoek naar een chef. Luca, een Limburger met Italiaanse roots, is meteen bereid om mee zijn schouders te zetten onder het Hasseltse pop-uprestaurant. Hoewel zijn concept door de jury werd afgekeurd, hoopt Nathan stiekem dat hun nieuwe aanwinst ook sterk is in het maken van desserten. Ook Barbra en Stefaan uit Kortrijk moeten op zoek naar een kok. Stefaan wil graag in de keuken staan, maar heeft daarbij een stevige en ervaren rechterhand nodig. Die lijkt hij met Wolf gevonden te hebben.

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

 

Terwijl de temperatuur in de keuken stijgt, neemt Sepideh alle zaalverantwoordelijken onder handen op een aparte stage. Zij zullen in de Aalsterse brasserie De Kapelaan voor de leeuwen geworpen worden. Bij hun aankomst beseffen de zaalverantwoordelijken namelijk niet dat ze tijdens de middagservice moeten instaan voor de bediening van een bomvol restaurant…

Mijn Pop-Uprestaurant!, vanavond om 20u35 bij VTM.

Volg Mijn Pop-Uprestaurant! ook op Facebook!