Mijn Pop-uprestaurant: het concept telt!

donderdag, 6 maart, 2014 - 09:00

In hun allereerste opdracht konden de kandidaten de krachten bundelen, maar vanaf nu staan ze er alleen voor. Op een groot plein in een grote stad zullen ze eind deze maand hun eigen pop-uprestaurant moeten openen. Dat geheel volgens hun persoonlijke smaak, met een eigenzinnig en origineel concept. En dat concept, daar draait het om in de tweede aflevering van Mijn Pop-uprestaurant!.

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

Nadat ze een bezoekje gebracht hebben aan het plein waarop ze binnenkort de pannen van het dak zullen koken, krijgen de duo’s een nieuwe opdracht van Evi Hanssen. De jury verwacht dat elke pop-up een duidelijk en origineel verhaal heeft, dat tot in het kleinste detail klopt. De duo’s krijgen dan ook 48 uur de tijd om een concept uit te werken, de ideeën te visualiseren op een moodboard en het geheel te komen voorstellen aan juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Max Borka. Maar de jury wil ook de culinaire visie van de kandidaten onder de loep nemen. Daarom vragen ze hen om één gerecht te bereiden dat hun concept helemaal samenvat.

De dames uit Gent vliegen er meteen in. Maël en Stefanie hebben meteen een concept in gedachten en willen hier groots mee uitpakken bij de jury. Ook in Hasselt weten ze wat ze willen: een pop-up waarin enkel desserts van over de hele wereld geserveerd worden. Voor Jeremy uit Antwerpen komt de keuken op de eerste plaats. Hij weet onmiddellijk met welk gerecht hij de jury kan imponeren. De inzet is hoog, want Sergio, Sepideh en Max hebben maar liefst 60.000 euro extra budget te verdelen onder de duo’s die hen het meeste vertrouwen inboezemen.

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

4 POP-UPS WORDEN OP DONDERDAG 6 MAART NEERGEPOOT OP 4 DYNAMISCHE LOCATIES

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

Vijf grote Belgische steden maken zich klaar om de kandidaten en hun pop-restaurants te ontvangen. Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk reserveerden alvast één van hun mooiste pleinen, waar binnenkort duchtig gekookt zal worden.

Deze keer zullen de restaurants geen onderdak vinden in bestaande panden, maar zullen er, tijdelijk, op maat gemaakte pop-ups geplaatst worden op de verschillende pleinen. De kandidaten beginnen zo van scratch aan de inrichting van hun restaurant. Op deze manier start iedereen op dezelfde voet, weliswaar in een andere stad en met een eigen sprankelend idee.

Op donderdag 6 maart worden de pop-uprestaurants in de vroege uurtjes opgebouwd op het Koningin Astridplein in Antwerpen, het Woodrow Wilsonplein in Gent, het Capucienenplein in Hasselt en het Schouwburgplein in Kortrijk. Op maandag 10 maart is het Muntplein in Brussel aan de beurt. Met man en macht en met behulp van immense kranen worden er vanaf 06.00 ’s ochtends 12 units van 6 op 3 meter neergepoot. De wanden worden in een volgende fase bekleed met 200m² hout. Langs de buitenkant zullen de pop-ups dezelfde sfeer uitstralen, maar het interieur ligt volledig in de handen van de creatieve koppels.

Benieuwd wie wint, kijk dan zeker naar Mijn Pop-Uprestaurant! Om 20:35 bij VTM.