Mijn Pop-uprestaurant! Kortrijk out, Brussel opnieuw gered

woensdag, 21 mei, 2014 - 14:48

Stefaan en Barbra zien zo een einde komen aan hun Mijn Pop-uprestaurant!-avontuur. Brussel ontglipt voor de tweede keer op rij de dans en blijft in de running voor de eindoverwinning.

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

Nu de tweede sluiting een feit is, schakelt Mijn Pop-uprestaurant! een versnelling hoger. Morgen bepalen juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Max Borka welk duo als eerste doorgaat naar de grote finale op 5 juni, en welke twee pop-ups een laatste keer genomineerd zijn voor sluiting. Volgende week – op donderdag 29 mei 2014 – weten we welk duo door de kijker als tweede finalist wordt aangeduid en welke pop-up op de valreep moet sluiten.

Sergio Herman hoopt in Gent ‘de wolfjes van weleer’ terug te zien, maar merkt al snel een aantal nieuwe pijnpunten op. De chef is erg kritisch en vindt dat Maël geen constante kwaliteit levert, met alle gevolgen van dien. Toch gelooft de jury in haar kookkwaliteiten, maar ze zal zich moeten bewijzen. Heeft Maël genoeg ‘buzze’ in zich om de laatste puntjes op de i te zetten?

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

Op het Muntplein in Brussel is de sfeer erg gespannen met de komst van de kritische jury in het vooruitzicht. Sergio en Sepideh vinden dat Jaro bizarre combinaties maakt en te weinig persoonlijkheid in zijn gerechten steekt. Maar de jonge chef laat zien dat hij wel degelijk over de nodige dosis persoonlijkheid en creativiteit beschikt en palmt de jury alsnog in met een nieuw topdessert dat zelfs Sergio Herman kan verrassen.

In Antwerpen is de toon meteen gezet wanneer Sergio chef Jeremy aanpakt over zijn stiptheidsprobleem. Een chef die te laat in z’n keuken staat, “dat doet zich niet!”. Ook de voorgerechten die de jury in Twenty-Two voorgeschoteld krijgt, lijken niet meteen te overtuigen. Sergio is absoluut niet te spreken over de hamburgeruitjes die overal op het bord liggen. Kan Jeremy zijn keuken opnieuw op orde stellen om terug naar een topniveau te stijgen?

In de drie pop-uprestaurants lijkt de service niet 100% vlekkeloos te verlopen. Maar wie weet de jury uiteindelijk het meest te overtuigen en mag zich de eerste finalist van Mijn Pop-uprestaurant! noemen? Voor wie komt de 100.000 euro alweer een stapje dichterbij?

Mijn Pop-Uprestaurant!, elke dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM.