Mijn Pop-uprestaurant! meets De Keuken van Sofie

donderdag, 5 maart, 2015 - 11:52

Bijna had Hanne verstek moeten geven, want ze zit met een gebroken pols die ze opliep tijdens het snowboarden … Maar gelukkig heeft dit haar niet tegengehouden!

 

Jaro vertelt meteen hoe verzot hij was op het stoofpotje van konijn dat zijn oma vroeger klaarmaakte. Samen gaan we aan de slag en bereiden we een heerlijke variant met snijboontjes en puree.

Dinsdag blijkt dat Hanne niets heeft met gegratineerde venkel en tomaat, een gerecht dat haar mama regelmatig op tafel zette. Ik schotel hen mijn eigen versie voor: een pastaschotel met chorizo, venkel, kerstomaatjes en verse kaassaus. Hanne en Jaro zijn verbaasd als ze proeven van het eindresultaat. De crew kon het alvast smaken.

 

Woensdag maken we een creatieve combinatie van hun lievelingsgerechten klaar: Ossenhaas en een frisse tartaar van Sint-Jakobsvruchten… Heerlijk! Daarna neem ik het jonge koppel mee naar Indië. We bereiden een Indisch stoofpotje en maken er maïskoekjes bij. Het brengt Jaro en Hanne meteen op ideeën voor het nieuwe culinaire project waarmee ze binnenkort het land doorkruisen… :-)

Tot slot wagen we ons aan een ijssoufflé van yoghurt, witte chocolade, rabarber en kaneelkrokant. En daarmee bewijzen we dat lekkere en luchtige desserten helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn.

Heel veel kook- en kijkplezier!

 

 

X Sofie