Mijn Pop-Uprestaurant: SPOTLIGHT gesloten, tijd voor twee nieuwe recensenten

donderdag, 8 mei, 2014 - 10:00

En die recensenten zijn niet de minste: Viki Geunes en Nathalie Meskens. Viki kookt op hoog niveau in zijn Antwerps tweesterrenrestaurant ‘t Zilte, met jurylid Sepideh Sedaghatnia als vaste sommelier. Nathalie Meskens is bij het grote publiek bekend als actrice en presentatrice, maar runt daarnaast samen met haar partner Jeroen Van Dyck hun Thais restaurant Yam Thai. Vorig jaar viel het koppel bovendien in de prijzen met hun Thais kookboek ‘So good, not normal’, dat de eerste prijs wegkaapte op de prestigieuze Gourmand World Cookbooks Awards.

“Ik hoop tijdens mijn bezoek aan de pop-uprestaurants echt van mijn sokken geblazen te worden”, laat Nathalie alvast weten. “Het is boeiend om zo’n jonge mensen met enorm veel passie in hun zaak te zien staan. Zelf ben ik ook echt gepassioneerd door de horeca en door lekker eten in het bijzonder. Al denk ik wel dat ik soms een hele ambetante klant ben. Ik kan soms zo veel goesting hebben in een gerecht, maar dan is er altijd wel 1 ingrediënt dat ik niet lust. Hopelijk bezorg ik de duo’s niet te veel stress… (lacht)”.

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

Op donderdag 8 mei 2014 doen Viki en Nathalie de pop-ups in Gent en Kortrijk aan. Maël en Stefanie willen zich opnieuw bewijzen. Wanneer het nieuws over de nieuwe recensenten hen bereikt, bulkt het team van enthousiasme. Alles wordt nog snel in gereedheid gebracht om Viki en Nathalie te ontvangen, maar een ruzie met Roza dreigt roet in het eten te gooien. Slagen Maël en Stefanie erin om de spanningen achter de schermen te houden?

Driesterrenchef Peter Goossens was enkele weken geleden nog lyrisch over de vissoep in STORM. Delen Viki Geunes en Nathalie Meskens dezelfde mening? Feit is dat ook in Kortrijk de service bijna misloopt bij de komst van de recensenten. Souschef Niels komt meer dan een uur te laat, wat voor heel wat verontwaardiging zorgt bij Stefaan en Barbra en bij de rest van het personeel.

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

Hanne en Jaro hebben hun tweede adem gevonden nu ze de eerste sluiting overleefd hebben. Door de adrenaline hebben ze meer dan ooit zin om er in te vliegen. Toch zijn er werkpunten. Het gezouten buikspek is sinds de coaching van Sergio Herman nog steeds niet aangepast. En ook aan de desserts moet nog gesleuteld worden. Kan souschef Mario daar misschien bij helpen?

Twenty-Two in Antwerpen is de laatste weken uitgegroeid tot een echte hype. Het lijkt alsof iedereen er wil komen eten. Toch is er volgens de zelfzekere Jeremy nog plaats voor verbetering. Vooral aan de desserten, hun enige zwakke punt. Ondertussen moet Noémie de rol van de ontslagen sommelier Max meer dan ooit zelf zien in te vullen. Maar heeft ze wel de nodige kennis?

De deur van Spotlight mag voor Nathan en Deborah dan wel dicht zijn, voor de kijker blijft ze nog heel even open. Vanaf donderdagavond 8 mei 2014 kan er namelijk via een online veiling geboden worden op de inboedel van de pop-up. Heb je de voorbije weken spullen in het restaurant zien staan die ook in jouw interieur zouden passen? Wil je een blijvende herinnering aan het goedlachse Limburgse duo overhouden? Of ben je op zoek naar het ultieme koopje? Ga dan naar vtm.be, doe een bod op de verschillende items uit het restaurant en geef de inboedel uit Spotlight een tweede leven.