Mijn Pop-Uprestaurant!: Sterrenchef Peter Goossens komt op bezoek

woensdag, 9 april, 2014 - 17:17

“Het was heel fijn om terug te zijn in de televisiewereld en om gevraagd te worden als recensent in Mijn Pop-uprestaurant!”, laat Peter weten. “Ik kan alvast verklappen dat ik weer wat talent heb opgemerkt in de huidige reeks. Benieuwd wie zal blijven bovendrijven. Ik bezoek op dit moment alle restaurants en mag uiteindelijk een wildcard uitdelen. Mijn aanpak is onveranderd: streng, maar rechtvaardig... Ik ben al die jaren bijzonder graag jurylid geweest in Mijn Restaurant! en vindt het boeiend om nu eens aan de andere kant te mogen meedraaien als recensent. Een ‘comeback’ op het kleine scherm wordt het niet, want ik blijf me tot nader order volledig toeleggen op het Hof van Cleve en de gastronomie, mijn twee passies.”

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

Dat de mening van de meesterkok nog steeds stevig gekruid is, mogen de Gentse Maël en Stefanie als eerste ondervinden. Kunnen de dames hun favorietenrol waarmaken? Peters bezoek kent alvast een valse start. De chef snapt niets van het vreemde menuboekje dat Stefanie hem overhandigt; een soort dagboek waarin alle menu’s staan die al geserveerd werden, behalve… dat van vandaag! “Dat is nieuw in het restaurantwezen”, zegt Peter verbaasd. “Een menu waar alles in staat dat er is geweest, maar niet wat er vandaag is”. Benieuwd of Maël en haar keukenteam het één en ander kunnen rechttrekken.

Na Gent klopt Peter aan bij visbar STORM in Kortrijk. En dat mag gerust letterlijk genomen worden. Peter staat er voor een gesloten deur, met de rolluiken naar beneden. Wanneer de chef na wat gebonk op de deur dan toch binnenraakt, springt de naaktfoto van Barbra meteen in het oog. Maar ook de bisque in visbar STORM laat Peter niet onberoerd. Het is zelfs één van de beste die hij ooit heeft gegeten! Was de bisque een lucky shot of gaat Kortrijk nu pas écht full force vooruit?

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

In Twenty-Two zijn de problemen met Max nog niet van de baan. De sommelier heeft nog steeds een kort lontje en gedraagt zich ook brutaal tegenover de rest van het personeel. De spanningen tussen Max en Noémie stijgen ten top. En dat met Peter Goossens die op komst is naar Antwerpen…

Deborah en Nathan hebben met de stripact van hun keukenpersoneel een echte hype veroorzaakt. De klanten komen zelfs vanuit West-Vlaanderen naar Hasselt om de sexy sixpacks te bewonderen. De strakke brigade is hotter dan hot. Niet alleen bij de dames, maar ook bij de hele Vlaamse gay community. In Sticks & Stones besluit chef Ken Verschueren ondertussen dat het tijd is om Jaro zelfstandiger te laten werken. Is de jonge kok er klaar voor?

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

 

Ontdek alles over Mijn-Pop-Uprestaurant!